Ilma-vesilämpöpumppu sähkön tai öljyn tueksi

Lämmitys

Ilma-vesilämpöpumppu asennetaan hyvin usein vanhan lämmitysjärjestelmän rinnalle. Lämmityskustannukset laskevat reippaasti.

Ilma-vesilämpöpumppujen suosio kasvaa huimaa vauhtia. 

Siihen on kaksi syytä: Toimivasta lämmitysjärjestelmästä, jolla on vielä käyttöikää, ei tarvitse luopua, mutta lämmityskustannukset laskevat reippaasti. Toinen syy on hankintahinta.

Ilma-vesilämpöpumppu täydentää lämmitysjärjestelmää

Toimivan öljykattilan tai massavaraajan, jota lämmitetään yösähköllä tai puilla, voi modernisoida täydentämällä sitä ilmavesilämpöpumpulla. Pumpun asentaminen esimerkiksi öljylämmityksen yhteyteen vähentää energialaskusta keskimäärin 40–60 prosenttia vuodessa.

Hyväkuntoinen lämmitysjärjestelmä jää siis yhä käyttöön, mutta ilma-vesilämpöpumpun ansiosta lämmityskustannukset tippuvat helposti yhden etelän matkan verran vuodessa.

Myös hankintahinta lämmittää, jos kustannuksia vertaa esimerkiksi maalämpöön. Koska ilma-vesilämpöpumppu kerää lämpöenergiaa ilmasta, sitä varten ei tarvita porakaivoa, joka on maalämmön hankkijalle isoin kulu.

 

↑”Ilma-vesilämpöpumppu on idioottivarma ratkaisu”, kiittää espoolainen Matti Nurmi. Hänen taloonsa asennettiin öljylämmitysjärjestelmän kylkeen Jäspi Basic Split 12 kW -ilma-vesilämpöpumppu.

Moderni laite vanhan kattilan paikalle

Ilma-vesilämpöpumppu soveltuu uudisrakennukseen ainoaksi lämmitysjärjestelmäksi tai saneerauskohteeseen käyttöikänsä loppupäähän tulleen öljy- tai sähkölämmityksen korvaajaksi.

Vanhan järjestelmän korvaajana ilma-vesilämpöpumppu voi vähentää energiakulutusta jopa yli 50 prosenttia.

Energiaremontin voi tehdä myös vähitellen. Suuri osa ilma-vesilämpöpumpuista asennetaan vanhan lämmitysjärjestelmän rinnalle.

Ilma-vesilämpöpumppu kerää lämpöenergiaa ilmasta, ja talon lämmityskustannukset pienenevät selvästi.

Millainen ilma-vesilämpöpumppu taloosi sopii?

Ilma-vesilämpöpumppu pitää mitoittaa talon mukaan.

Jäspi-jälleenmyyjä auttaa sinua löytämään ratkaisun, jolla lisäät asumismukavuutta ja vähennät energialaskua.

Lue lisää lämmityksestä.

 

Julkaisuun liitetyt avainsanat:

ilma-vesilämpöpumppu Jäspi Jäspi-jälleenmyyjä lämmitysjärjestelmä

Julkaisuun liitetty yritys

http://www.jaspi.fi/

Kaukora Oy on LVIS-alan johtavia laitevalmistajia Suomessa. Yritys on perustettu vuonna 1976, ja tähän päivään mennessä Kaukora Oy on valmistanut yli 500 000 Jäspi-lämmityslaitetta.

Jäspi-tuotteet valmistetaan Kaukora Oy:n tehtailla Raisiossa ja Turussa, ja niille on myönnetty kotimaisen tuotannon Avainlippu-tunnus.

Lue lisää: Jäspi/Kaukora