MAINOS

Ilmalämmitystulisija ohjaa tulisijan lämmön koko rakennukseen

Lämmitys

Ilmalämmitystulisija ja ilmakiertoinen kanavisto ohjaavat merkittävän osan tulisijan lämmöstä ilmakiertoiseen lattialämmitykseen.

Jaa sosiaalisessa mediassa
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS PÄÄTTYY

Tulikivi on kehittänyt yhdessä Legalettin kanssa uuden ilmalämmitystulisijan. Ilmalämmitysjärjestelmän avulla merkittävä osa tulisijan tuottamaa lämpöä voidaan ohjata koko rakennukseen.

Moderneissa teholämmittäjä-sarjan tulisijoissa ilma kiertää ja lämpiää tulisijan kaksikuorirakenteen välissä. Lämmitysilma ei ole kosketuksissa kuumien savukaasujen tai liekkien kanssa, vaan lämpö siirtyy tulisijan kivirakenteesta ilmaan hitaasti ja turvallisesti.

Tulisijasta siirtyy lämpöä lattian Legalett-ilmakanavistoon vielä useita tunteja varsinaisen lämmityksen loputtua. Lämmin ilma kiertää suljetussa kanavistossa lattiavalussa ja siirtää lämpöä ympäri rakennusta. Lämpö varastoituu lattiaan. Huoneiden lämpötilaa voidaan säätää automaattisesti huonetermostaateilla.

Ilmalämmitys on kosteusturvallinen vaihtoehto

Ilmalämmitykseen suunnitellussa lattiavalussa on suurempi massa kuin perinteisessä lattiavalussa. Suuri varaava massa varaa lämpöä ja takaa tasaisen lämmön talossa.

Tulisijan tuottamasta lämpöenergiasta noin 40-45 prosenttia siirretään lattialämmitykseen. Ilmalämmitys ei muuta tulisijan lämmitystapaa, vaan takkaa käytetään normaalisti käyttöohjeiden mukaisesti.

Tulisija yhdistetään ilmalattialämmitykseen suoraan tulisijan alta. Järjestelmä ei siis muuta tulisijan kokoa eikä ulkonäköä. Tulisijan ja ilmalämmityksen yhdistämiseen ei myöskään tarvita lisäosia. Asennus tehdään tulisija-asennuksen yhteydessä.

Ilmalämmitystulisija sopii matalaenergiarakentamiseen

Ilmalämmitystulisija - matalaenergiarakentaminen

Tulisija yhdistetään ilmalattialämmitykseen suoraan tulisijan alta. Järjestelmä ei siis muuta tulisijan kokoa eikä ulkonäköä.

Ilmalämmitystulisijat sopivat hyvin matala- ja passiivitalorakentamiseen, koska ne tuottavat merkittävän osan rakennuksen lämmöntarpeesta.

Tulisijan pintalämpötilat pysyvät matalampina kuin normaalissa tulisijassa. Tällöin tulisijan vuotuinen käyttöaika pitenee, ja huonelämpötila pysyy tasaisena. Lämmitystarpeen kasvaessa energiantuottoa voi lisätä lämmittämällä tulisijaa kaksi kertaa vuorokaudessa. Tällöin sähkön kulutushuiput leikkautuvat ja sähköä säästyy tuntuvasti. Puun lisäksi ilmatakoissa voi polttaa myös pellettiä.

– Tulikivi ja Legalett ovat kuluneen vuoden aikana tehneet useampia pilottikohteita, joissa on Tulikivi Green –ilmalattialämmitys. Asiakaspalautteet ilmalattialämmityksestä ovat olleet rohkaisevia, tuoteasiantuntija Onni Ovaskainen sanoo.

Ilmalämmitystulisija

Ilmalämmitystulisijat sopivat hyvin matala- ja passiivitalorakentamiseen, koska ne tuottavat merkittävän osan rakennuksen lämmöntarpeesta.

Tulikivi Green –Ilmalattialämmitykseen sopivat Tulikiven teholämmittäjät -malliston tulisijat, kuten Valkia- ja Sarmi-tulisijat sekä Norva-takka, jossa on myös haudutusuuni.

 

Lisätietoja: www.tulikivi.fi ja www.legalett.fi

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

ilmalattialämmitys lattialämmitys matalaenergiatalo varaava tulisija