Ilmalämpöpumppu pitää kodin sopivan lämpöisenä ja energiakulut kurissa

LämmitysTalo

Ilmalämpöpumppu on oiva ratkaisu pienentämään lämmityskuluja kaikkien lämmitysmuotojen lisänä. Se maksaa itsensä takaisin kolmessa neljässä vuodessa, minkä jälkeen kaikki säästö jää omaan pussiin. Ja kotona on aina juuri sopiva lämpötila!

On laskettu, että ilmalämpöpumppu nipistää pois sähkölämmitystalon energiakuluista noin 30–50 prosenttia. Kun lasketaan laitteen hinta ja asennuskulut, investointi on maksanut itsensä takaisin muutamassa vuodessa energiakulujen säästönä.

Ilmalämpöpumppu sopii kaikkien muidenkin lämmitysmuotojen rinnalle ja monenlaisiin rakennuksiin joko lämmityksen lisämuodoksi tai esimerkiksi autotalliin, saunamökkiin tai vaikka traktorihalliin lämmitysmuodoksi. Ylläpitolämmitys 10 asteessa sopii esimerkiksi mökin peruslämmöksi talviaikaan.

– Vaikka uudiskohteeseen tulisi maalämpö, sitä ei kannata välttämättä vetää esimerkiksi autotalliin, vaan ilmalämpöpumppu tulee edullisemmaksi, kertoo Jukka Maunuksela Mitsubishi Heavy -ilmalämpöpumppuja maahantuovasta Combi Cool Oy:stä

  

↑Mitsubishi Heavy Kazan -lämpöpumppu ja Mitsubishi Heavy Netsu Nordic -lämpöpumppu koostuvat sisä- ja ulkoyksiköistä. Niissä on alan parhaimpiin kuuluva teho, hyvä hyötysuhde ja Suomen oloihin tarkoitettu talvivarustus sekä miellyttävä viilennystoiminto kesähelteiden varalle.

Viilentää kesällä ja pitää lämmön tasaisena syksyllä

Syksyisin ja keväisin lämpötilat Suomessa vaihtelevat melkoisesti, sillä yöllä on monesti kylmä mutta päivällä saattaa vallita täydellinen kesäkeli. Talon päälämmitysmuoto, kuten sähkö-, maa- tai kaukolämpö ei välttämättä ehdi reagoimaan nopeisiin ulkolämpötilan vaihdoksiin.

Ilmalämpöpumput kuitenkin pystyvät huomiomaan nopeasti lämpötilan muutokset ja tasaamaan sisälämpötilan, vaikka ulkolämpötila sahaisi ylös ja alas. Se lisää asumismukavuutta ja tekee arjesta huolettomampaa, sillä lämmitystä ei tarvitse koko ajan miettiä tai olla säätämässä. 

Viilennystoiminto on ilmalämpöpumppujen ehdoton etu kesäisin, koska se tekee huoneilmasta helteelläkin miellyttävän. Hiljaisen laitteen voi asentaa myös kerrostaloon, eikä ikkunoita tarvitse pitää viilennyksen toivossa auki.

– Viilennys ilmalämpöpumpulla maksaa reilusti alle euron päivältä, joten se ei syö talven energiasäästöjä, Maunuksela sanoo.

 

↑Kazan-ilmalämpöpumppu saavuttaa ympäristöystävällisemmällä R32-kylmäaineella A+++-tehon huippuhyötysuhteella.

Lämpö liikkuu ylöspäin

Jos talo on iso, voi olla järkevää hankkia esimerkiksi ylä- ja alakertaan oma ilmalämpöpumppu. Jos asennetaan vain yksi pumppu, alakerta sopii silloin asennuspaikaksi, koska lämpö liikkuu ylöspäin.

Kotitalouskäytössä olevat ilmalämpöpumput asentaa ammattilainen, jolla on sähkö- ja kylmäluvat.

– Asennukseen menee noin puoli päivää, Maunuksela kertoo.

↑Netsu-ilmalämpöpumpun automaattinen takkatoiminto parantaa energiatehokkuutta, ja 10 asteen ylläpitolämmitys auttaa pitämään talvehtivan mökin kuivana.

 

 

Julkaisuun liitetyt avainsanat:

Combi Cool Oy energiakulu energiakulut energialasku energiasäästö ilmalämpöpumppu ilmalämpöpumput Kazan lämpöpumppu Mitsubishi Mitsubishi Heavy -ilmalämpöpumppu Mitsubishi Heavy Kazan -lämpöpumppu Mitsubishi Heavyn Kazan -lämpöpumppu Mitsubishi Netsu Nordic -ilmalämpöpumppu Mitsubishi Netsu Nordic -lämpöpumppu Netsu viilennys ylläpitolämmitys

Julkaisuun liitetty yritys

https://combicool.fi/

Oy Combi Cool Ab on Suomen johtava kylmäalan maahantuoja ja tukkuliike, joka toimittaa asiakkailleen jäähdytysalan, lämpöpumppujen ja ilmastoinnin komponentteja, laitteita ja kokonaisuuksia. Combi Cool tarjoaa kylmäalan parhaita ratkaisuja korkealaatuisilla tuotteilla. Yritys on itsenäisesti toimiva osa Euroopan suurinta kylmäalan tukkukauppakonsernia Beijer Refiä, joka toimii Euroopassa lähes jokaisessa maassa sekä Afrikan, Aasian ja Australian mantereilla sekä Uudessa-Seelannissa. 

Lue lisää: Combi Cool