TUOTEUUTUUS

Ilmanvaihtokone uutuus, joka pitää ilmavirrat aina tasapainossa

Talo
Loimaalainen Vallox Oy on tunnettu luotettavista ja energiatehokkaista ilmanvaihtotuotteistaan. Yritys tuo nyt markkinoille uudenlaisen Vallox 99 MV CF -ilmanvaihtokoneen, joka pystyy kompensoimaan rakennuksen paine-eroja ja pitää ilmavirrat vakiona olosuhteista riippumatta.
14.4.2023

Hyvä sisäilma on tunnetusti yksi terveellisen asumisen ja hyvän työympäristön avaintekijöistä. Paine-erot rakennuksen sisällä tai eri puolilla esim. tuulen vaikutuksesta voivat aiheuttaa erilaisia ongelmia sekä asukkaille että kiinteistölle. Paine-ero voi ilmetä esimerkiksi ikkunoiden huurtumisena, epäpuhtauksien kulkeutumisena sisäilmassa ja kosteuden kertymisenä rakenteisiin.

Valloxin huippu-uutuus, vakiovirtauspuhaltimilla varustettu Vallox 99 MV CF -ilmanvaihtokone, kompensoi paine-eroja, joita tyypillisesti syntyy mm. tuulen, erillispoistojen, suodatinten likaantumisen ja LTO-kennon sulatuksen takia. Ilmamäärät pysyvät säädetyissä arvoissa, vaikka paine-ero kasvaisi isoksikin, kertoo tuotepäällikkö Marko Kannisto. Ominaisuus on erityisen merkittävä korkeissa ja aukeille paikoille rakennetuissa taloissa, sillä mitä korkeampi rakennus ja mitä tuulisempi sen sijainti, sitä suuremmaksi tuulen aiheuttama paine-ero muodostuu.

SRV:n Helsingin Kalasatamaan rakenteilla olevan tornitalo Vision jokaiseen huoneistoon on asennettu Vallox 99 MV CF -kone. SRV:n talotekniikkapäällikkö Harri Hirvosen mukaan korkeissa taloissa on omat lainalaisuutensa. ”Vallox 99 MV CF on ratkaissut paine-erojen hallinnan. Vaikka rakennuksen jokaisessa asuinhuoneistossa on oma ilmanvaihtokoneensa, koneiden asennus ja käyttöönotto on tapahtunut nopeasti ja helposti.”

Vakiovirtausominaisuuden lisäksi Vallox 99 MV CF on testatusti* erittäin hiljainen. Ilmavirtojen optimoinnin ja rungon erinomaisen äänieristyksen ansiosta koneen äänitaso jää alle 38 dB:n jopa yli 70 l/s ilmanvaihdolla. Siksi sitä on mahdollista käyttää ilmamääriltään vastaavan kokoisia ilmanvaihtokoneita suuremmissa asunnoissa.

MAINOS
MAINOS LOPPUU

Uuden vakiovirtauspuhaltimilla varustetun koneen asennus ja käyttöönottokin käyvät helposti ja nopeasti, sillä halutut ilmavirrat on todella helppo asettaa, ja puhallin hoitaa loput. Markkinoiden matalimpana ilmanvaihtokoneena Vallox 99 MV CF -kone mahtuu vaivatta myös pesutornin päälle.

Vallox 99 MV CF -ilmanvaihtokone sisältää kaikki MyVallox-ilmanvaihtokoneiden nykyaikaiset ominaisuudet kuten sisäänrakennetut kosteus- ja hiilidioksidianturit, monipuoliset ohjausvaihtoehdot ja mahdollisuudet liittää kone taloautomaation piiriin.

*Äänitasojen testaus on suoritettu ISO 5135:1997 ja ISO 3741:2010 -standardien mukaisesti.

Lisätietoja: Vallox Oy, www.vallox.com

MAINOS
MAINOS LOPPUU