MAINOS

Istuta ruukkuun syyskukkijoita

Piha

Syyskesällä pihaan hankitaan kylmyyttä kestäviä yksivuotisia syyskukkijoita. Värikkäät ruukkukrysanteemit, syysasterit, koristekaalit ja pensastädykkeet kestävät pikkupakkasia ja siten ilahduttavat pitkään syksyyn.

Jaa sosiaalisessa mediassa

Talveen asti kauniina säilyvät hyvin pakkasta kestävät kanervat ja callunat. Syyskukkijoita kastellaan säännöllisesti ja niiden lannoitusta jatketaan koko kukinnan ajan. Lannoitukseen soveltuu kasteluveden mukana annettava Luonnonravinneneste Kesäkukille.

Istuta ruukkuun syyskukkijoita-1

Kirjava- ja tummalehtiset keijunkukatHeuchera, ovat monivuotisia koristekasveja, mutta niitä käytetään kauniin lehdistönsä vuoksi myös syysistutuksissa yksivuotisten kasvien tapaan. Siro ja riippuva lankaköynnösMuehlenbeckia, on paremmin tunnettu huonekasvina. Se menestyy myös ulkoistutuksissa, mutta ei siedä täyttä paahdetta. Kuvan keskellä kontrastia istutukseen tuo lehdistöltään harmaa italianolkikukkaHelicrysum ’Weisses Wunder’, jota on nimitetty myös kurry-yrtiksi.

Istuta ruukkuun syyskukkijoita-2

Etualan heleänvihreä maksaruohoSedum ’Lemon Ball’ sopii käytettäväksi tummalehtisten kasvien kanssa. Tässä taustalla mm. keijunkukka, Heuchera ja ryytisalviaa.

Istuta ruukkuun syyskukkijoita-3

Sekä koristekaali että hopealankaLeucophyta brownii, viihtyvät auringosta varjoon. Molemmat ovat yksivuotisia, mutta hopealanka säilyy jäädyttyään kauniina koko talven. Takarivissä kukkiin syysasteri, joka on monivuotinen. Se säilyy pakkasten tuloon saakka kauniina, kun kuihtuneet kukat nypitään säännöllisesti pois.

Istuta ruukkuun syyskukkijoita-4

Pallokrysanteemi, Dendranthema, viihtyy parhaiten aurinkoisella paikalla. Värivalikoima on laaja: valkoisia, keltaisia, oransseja, vaaleanpunaisia ja violetteja kukkia. Pallokrysanteemi kukkiin pitkälle syksyyn, kunhan huolehditaan tasaisesta kosteudesta, muistetaan lannoitus ja nypitään kukkineet kukat pois. Kukat ränsistyvät helposti kastuessaan, joten krysanteemi kukkii parhaiten sateelta suojassa, esim. parvekkeella tai terassilla.

Istuta ruukkuun syyskukkijoita-5

Harmaan ja punaisen sävyt lehdissä tuovat koristeellisuutta eikä istutuksessa tarvitse välttämättä käyttää kukkivia kasveja lainkaan.

Istuta ruukkuun syyskukkijoita-6

Syklaamit sietävät hyvin syksyn viileyttä ja kukkivat pakkasten tuloon saakka. Syklaami on parhaimmillaan ruukkuistutuksissa sateelta suojassa.

Lähde: Biolan

www.biolan.fi

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

Ei liitettyjä avainsanoja.