Jämerän messutalo Leija – ilmava ja raikkaasti sisustettu massiivikivitalo

Talo
Jämerän Leija -1
Jämerän tämän vuoden messutalo Leija on nimensä kaltainen, raikas ja ilmava. Talossa erottuu selkeä tilajako, jossa on huomioitu erityisesti lapsiperheen tarpeet, unohtamatta kuitenkaan mielenkiintoisia yksityiskohtia. Tilajärjestelyillä ja massiivisella kivirungolla talosta on saatu rauhallinen ja harmoninen.

Jämerän messutalo Leija – ilmava ja raikkaasti sisustettu massiivikivitalo

Jämerän tämän vuoden messutalo Leija on nimensä kaltainen, raikas ja ilmava. Talossa erottuu selkeä tilajako, jossa on huomioitu erityisesti lapsiperheen tarpeet, unohtamatta kuitenkaan mielenkiintoisia yksityiskohtia. Tilajärjestelyillä ja massiivisella kivirungolla talosta on saatu rauhallinen ja harmoninen. Katso kuvat upeasta kohteesta!

 

Tämän vuoden messutalossa on pyritty selkeään ja harmoniseen tilajakoon, joka helpottaa lapsiperheen arkea. Yläkerta on lasten valtakuntaa, jossa on yhteinen leikkipaikka, omat tilat musiikin kuunteluun, nukkumiseen ja läksyjentekoon. Alakerrassa on yhteinen keittiö-, ruokailu- ja olohuonetila. Erityisesti eteistilojen suunnitteluun on panostettu, jotta ne palvelevat lapsi- ja koiraperheen arkea. Vanhempien makuuhuone on omassa rauhassaan ja siihen liittyy suuri pukeutumistila, kodinhoitotila ja kylpyhuone.

– Asiakkailla oli selvä näkemys tarvitsemistaan asuin‐ ja aputiloista. Oleskelutilat alkavat pääsisäänkäynnin jälkeen korkealla ja valoisalla, eteläaurinkoon suunnatulla keittiö‐olohuone‐osalla ja päättyvät länsipäädyn viherhuoneeseen, kertoo talon suunnitellut arkkitehti Mika Rahunen.

Viherhuoneen yhteydessä omassa siivessään on sauna ja näiden jatkeena on suuri ulkoterassi.

MAINOS
MAINOS LOPPUU

Tämän vuoden talo sovitettu hyvin hieman erikoiselle ja haastavalle viuhkamaiselle tontille, jota rajaavat pohjoisesta ja lännestä naapuritontit, sekä idästä ja etelästä katualueet. -Talon kaksikerroksinen asunto-osa ja yksikerroksinen autosuoja-varasto suunniteltiin niin, että niiden väliin jäi kaksiosainen suojaisa oleskelupiha, joista toinen avautuu ilta‐aurinkoon, Rahunen kertoo.

Talossa näkyy nuoren suunnittelijan raikas kädenjälki

Tänä vuonna Jämerän messutalon on sisustanut nuori muotoilualan opiskelija Riina Lehikoinen, joka on saanut vapaat kädet sisustuksen toteutukseen. Tilakokonaisuus on kalustettu raikkaasti ja valitut värit ja kalusteet korostavat tilan ilmavuutta ja valoisuutta. Messutalossa on muun muassa Kartellin, Fatboyn ja Finnish Design Shopin ja HT Collectionin kalusteita.

– Sisustuksen idea syntyi talon Leija‐nimestä: raikasta ja ilmavaa. Huonekalut ja tekstiilit valitsin teeman mukaan ja samalla väripaletilla, kuin tehosteseiniin värit, Riina Lehikoinen kertoo. Hauskana yksityiskohtana Lehikoinen suunnitteli lasten valtakuntaan eli yläkertaan joka teinin unelman, ”Robin‐huoneen”.

Kivitalo kestää aikaa

Jämerän myyntijohtaja Jari Malkamäki painottaa, että kivitalot kestävät aikaa. Karkaistu kevytbetoni yksiaineisena rakennusmateriaalina on hyvä ratkaisu kestävän omakotitalon rakentamiseen.

MAINOS
MAINOS LOPPUU

Malkamäen mukaan Jämerän tyyli on säilynyt vuosikymmeniä tunnistettavana. -Tänäkin vuonna talossa on valoisa ja rauhallinen fiilis arkkitehtonisesti sekä paksujen kiviseinien ansiosta, hän sanoo. -Tämän vuoden messualue on Vantaalla lähellä lentokenttää, joten alueella on jonkin verran lentomelua. Kivitalo sopii erityisen hyvin tällaiselle alueelle, sillä massiiviseen kivitaloon ei melu kantaudu, Malkamäki lisää.

Messutalo Jämerä‐Leija 

  • Kohteen numero: 36
  • Näyttelykohteen osoite: Tiikerinsilmä 13
  • Huoneistoala: 154 m²
  • Huoneiston kokoonpano: 5h + k + s + apk + viherhuone + autotalli/varasto
  • Asukasmäärä: 5
  • Kerrosluku: 2
  • Talotehdas: Aeroc Jämerä Oy
  • Runkomateriaali: Karkaistu kevytbetoni
  • E‐luku: 136
  • Energiatehokkuusluokka: C

Jämerän Leija -2-pohja

Lisätietoja:

Aeroc Jämerä Oy

www.jamera.fi

MAINOS
MAINOS LOPPUU

Arkkitehtisuunnittelu:

Arkkitehtuuritoimisto Sintonen‐Rahunen‐Karjalainen Oy

www.siraka.fi

Mika Rahunen

mika.rahunen@sci.fi

MAINOS
MAINOS LOPPUU

*

Sisustuksen suunnittelija:

Riina Lehikoinen

riina.s.lehikoinen@gmail.com

Tietoa Jämerä-kivitaloista

Suomalaisen työn liitto myöntänyt Jämerä‐kivitaloille Design from Finland -merkin käyttöoikeuden. 

Jämerä‐kivitalojen rakennusmateriaali, höyrykarkaistu kevytbetoni, on yksiaineinen: harkkoseinissä ei tarvita lisälämmöneristettä tai höyrynsulkumuovia. Höyrysuluttomat kevytbetoniseinät tasaavat sisäilman kosteutta, minkä ansiosta huoneilma ei ole liian kuivaa lämmityskauden aikana ja rakenteet säilyvät terveinä vuodesta toiseen. Jämerän kevytbetoni kuuluu rakennusmateriaalien puhtaimpaan M1‐ryhmään.

Jämerä rakentajat arvostavat höyrykarkaistun kevytbetonin yksiaineisuutta: hengittävä rakenne ilman muovia ‐ hirsitaloihin rinnastettava rakenteen toimivuus.

Lähde: Deski.fi

Jämerän Leija -3-keittiö  Jämerän Leija -4-olohuone

Jämerän Leija -5-terde1

Jämerän Leija -6-terde2

Jämerän Leija -7-lastenhuone1  Jämerän Leija -8-lastenhuone2