Jannen Katajan keittiöremontti – lue ja katso modernin keittiön kuvat.

Keittiö
Janne Kataja keittiöremontissa toteutettiin moderni ja toimiva keittiö, jossa keittiönkaapisto on upotettu seinän sisään ja liesituuletin näyttää huippuvalaisimelta. Lue lisää ja katso kuvat!

Moniosaaja Janne Katajan sisustus- ja remontti-into vain kasvaa. Tällä kertaa vuoron sai hänen oma keittiönsä, jonka huonosti asennetut kaapistot saivat kokkausta rakastavan Jannen pinnan kiristymään.

– Saarekkeen isot laatikot romahtelivat astioiden painosta. Jos remontoi keittiön, ei asennuksessa kannata säästää, Janne sanoo. – Kaikki lähti kloorin väristä, eli noista turkooseista Aino-laseista, Iittalan astioita rakastava Janne kertoo.

Vaikka jokunen väristä varoittelikin, ei Janne antanut periksi. Hän halusi raikkaan keittiön, jossa on kontrasteja ja tarpeeksi valoa Suomen pimeneviin päiviin ja iltoihin.

– Onnistuin kokonaisuudessa, vaikka itse sanonkin, Janne iloitsee. Kloorin sävyn Janne nosti seinän maaliin ja tapetteihin, jotka sopivat kauniisti vanhan talon henkeen. Raikkaan romanttisia seiniä tasapainottavat Juliska-kalusteen Pähkinäkaapistot, joiden viilukuosi valmistettiin Jannen toiveesta vaakalinjaiseksi. Myös kaappien rungot ovat samaa pähkinäviilua.

MAINOS
MAINOS LOPPUU

Keittiöön haluttiin vain aitoja asioita


Idean keittiön välimerelliseen tunnelmaan Janne sai turkooseista Ainolaseista.

– Halusin keittiöön vain aitoja asioita, joko alkuperäisiä tai täysin uusia, en mitään vanhannäköistä tai tekovanhaa. Katto, ikkunat ja ovenkarmit ovat alkuperäisiä, ja ne saivat vain uuden maalin pintaansa. Paljon nähnyt ruudullinen laatoituksen pätkäkin kertoo talon tarinaa. – Sen päällä sijaitsi ennen vessa. Tuossa on vielä pöntönjäljetkin.

Modernia ja uutta Jannen keittiössä ovat helppohoitoiset ja kestävät Getacore- keittiötasot, jotka asennettiin altaiden kanssa saumattomiksi paikan päällä. – Getagore sopii vähän edullisempaan remonttibudjettiin. Tasoa voi hioa ja korjata, jos vaikka haluaa siirtää hanan paikkaa myöhemmin, Janne kertoo.

Keittiösuunnitelmassa  runsaaasti säilytystilaa ja avaruutta


Savon helppohoitoinen Noste-liesituuletin nousee kattoon napin painalluksella. Modernilta valaisimelta näyttävä tuuletin avartaa ja valaisee keittiön.

MAINOS
MAINOS LOPPUU


Juliska-kalusteen pähkinänsävyiset kaapinovet kestävät kulutusta ja sormenjälkiä. Led-valot on upotettu valmiiksi kaapistojen alapohjiin, joten ne on helppo kytkeä yhden pistokkeen avulla.

Suuren ja kömpelön saarekkeen tilalle Janne sai kunnon ruokapöydän ja jääkaapin sekä lisää kaapistoja myös ikkunaseinälle. Vaikka säilytystilaa on nyt entistä enemmän, näyttää keittiö aiempaa avarammalta.

Perinteisen liesituulettimen sijaan Janne valitsi modernilta valaisimelta näyttävän Nosteen, joka sukkuloi napinpainalluksella katon ja lieden väliä. – Koska liesituuletin ei ole edessä, näen nyt helpommin koska vieraat tulevat. Noste on helppo pitää puhtaanakin.

Erityisesti Jnne iloitsee ruuanlaittoa helpottavista muutoksista, kuten lieden lähelle sijoitetusta altaasta ja ergonomisesti sopivalle korkeudelle sijoitetuista uuneista ja astianpesukoneesta. Myös jääpalakone tuo pientä luksusta arkeen.

MAINOS
MAINOS LOPPUU

Keittiönkaapit asennettiin seinän sisään


Apteekkarinkaapin sijaan Janne halusi ruokatarvikekaapin, jonka hyllyt voi vetää yksitellen ulos. Näin ei tarvitse esitellä koko kaapin sisältöä vieraille.

Remontin suurimmaksi haasteeksi osoittautui jääkaappi-pakastinyhdistelmän asentaminen samalle tasolle kaapistojen kanssa.

Pulma ratkaistiin niin, että kaapit asennettiin seinän sisään, osittain eteisen puolelle. Samalla seinän sisälle jätettiin tuuletustila, jonka kautta laitteiden muodostama lämmin ilma saatiin hyötykäyttöön kiertämään.

Kolmen viikon remonttiyhteistyö Rakennus Pe-Ra Oy:n Perttu Raussin kanssa sujui mallikkaasti. – Yllätyksiä ei löytynyt. Tosin itse jätimme seuraaville remontoijille seinän väliin yllätykseksi kahvikutsun puhelinnumeroineen, Janne nauraa.

MAINOS
MAINOS LOPPUU

Mitä keittiöremontti maksoi?


Piet Heinin ja Bruno Mathssonin suunnittelema Superellipse-pöytä sai seurakseen Arne Jakobsenin eriväriset seiskatuolit. Keittiön valaisimet ovat Yki Nummen käsialaa. Kuvassa Lameet-valaisin.

  • Työn osuus (putki- ja sähkötyöt, lattian hionta, maalaukset sekä kalusteiden asennus- ja purkutyöt) 4 850 €
  • Juliska-keittiökalusteet 6 400 €
  • GetaCore-työtasot ja kaksi allasta 3 346 €
  • Betterhome-kattolista (lev. 8 cm) 5,20 /metri, jalkalista (lev. 15 cm) 16.50 /metri (Rakennuspera)
  • Siemensin kaasuliesi 499 €, induktioliesi 845 €
  • Kodinkoneet yhteensä 6 500 €
  • Noste-liesituuletin 1 495 EUR (Savo)

Lisätietoja:

www.juliska.fi
www.tervastaso.fi
www.rakennuspera.com
www.savo.fi
www.jannekataja.com


Ei enää kumartelua: oikealle korkeudelle sijoitettu Siemensin astianpesukone säästää selkää ja askelia. Sisältä valaistu kone on helppo täyttää hämärässäkin.


Janne iloitsee kaasu- ja induktiolieden yhdistelmästä: – Lihat paistan kaasulla, jonka paistotuntuma on mainio.


Savon Twist around -pistorasiat saavat kannen suojakseen..