MAINOS

Jätevesijärjestelmä ajan tasalle – toimi jo ennen kesälomaa

MökkiTalo

Täyttääkö mökkisi jätevesijärjestelmä jo lain vaatimukset? Jos ei, kannattaa toimia nyt. Aloita tilaamalla maksuton jätevesikartoitus.

Jaa sosiaalisessa mediassa

Haja-asutusalueiden jätevesijärjestelmät tuli saattaa jätevesilainsäädännön puhdistuskriteerit täyttäväksi viime syksyyn mennessä, jos kiinteistö sijaitsee sadan metrin etäisyydellä vesistöstä tai pohjavesialueelta ja on rakennettu ennen vuotta 2004.

Siirtymäajasta huolimatta kaikki järjestelmät eivät vielä täytä jätevesilainsäädännön puhdistuskriteereitä. Voi olla, että kuntien rakennusvalvonnat ruuhkaantuivat, suunnittelijoiden ja asentajien kalenterit täyttyivät tai kiinteistön omistaja ei jostain muusta syytä ehtinyt huolehtimaan saneerauksesta. Siksi työtä jatketaan vielä.

Juuri nyt on oikea aika toimia, jotta syksyyn mennessä tulee valmista.

– Netistä voi tilata maksuttoman kartoituksen saman tien. Pipelifen kumppani tulee paikalle tarkistamaan tilanteen ja arvioimaan, mitä tarvitaan ja mitä kokonaisuus maksaa, kertoo jätevesijärjestelmien tuotepäällikkö Jarno Huhta Pipelifelta.

Kartoituksen ja suunnitelmien tilaamista ei siis kannata jättää vasta kesälomille, koska suunnitelma- ja lupahakemusprosessi vievät oman aikansa. Maksuttoman jätevesikartoituksen omalle kiinteistölle voi tilata tästä.

Jos kartoituksessa ilmenee muutostarpeita, Pipelifen kumppanit tarjoavat Avaimet käteen -palvelun jätevesijärjestelmien saneerauksessa. Pakettiin kuuluu kaikki tarvittava eli suunnitelmat, järjestelmä ja asennukset.

 

↑Pipelifeltä saa järjestelmät kesämökkeihin, rantasaunaan ja ympärivuotiseen asuntoon. Kuvassa on Pisara-harmaavesisuodatin vapaa-ajan asuntoihin.

Miksi jätevesijärjestelmä pitää saneerata?

Nykyisen jätevesilainsäädäntö haja-asutusalueiden jäteveden puhdistamisesta tuli voimaan vuonna 2017. Ranta- ja pohjavesialueiden kiinteistöjen omistajille annettiin kuitenkin kahden ja puolen vuoden siirtymäaika, jotta he ehtivät saattaa jätevesijärjestelmät ympäristönsuojelulain puhdistusvaatimusten mukaiseksi. Jätevesilaissa määritetty siirtymäaika päättyi viime lokakuussa.

Jos siirtymäajan saneerausvelvoitetta ei koitunut kiinteistölle vielä tässä vaiheessa, jätevesilainsäädännön puhdistusvaatimukset tulee tarkasteluun seuraavan ison remontin yhteydessä. Kun kiinteistöön tulee merkittävä saneeraustoimenpide vesi- ja viemärilaitteistoon, jätevesijärjestelmän tila täyty tarkistaa ja saattaa tarpeen mukaan järjestelmä jätevesiasetuksen perustason puhdistusvaatimukset täyttäväksi.

Vuoden 2004 jälkeen rakennettujen jätevesijärjestelmien perustason puhdistusvaatimukset on yleensä toteutettu jo rakentamisvaiheessa, joten saneerausta tarvitsevat todennäköisemmin tätä vanhemmat kiinteistöt.

Etkö ehtinyt saneerata kiinteistösi jätevesijärjestelmää siirtymäajan puitteissa? Tilaa Pipelifen maksuton jätevesikartoitus ja saat asiantuntijan arvion olemassa olevista järjestelmistä ja tarvittaessa tarjouksen tuotteiden asentamisesta Pipelifen tuotteilla. Kartoituksen voi tilata tästä. Kuvassa on pesuvesien suodatuskasettipaketti yhdelle – viidelle hengelle.

Kysy apua Jätevesipuhelimesta

Pipelifen Jätevesipuhelimessa asiantuntijat antavat neuvoja jätevedenpuhdistuksesta, jätevesijärjestelmistä ja jätevesilainsäädännöstä. Samalla voi tilata kiinteistöilleen maksuttoman kartoituksen. Jätevesipuhelin palvelee arkisin klo 8–16 (p. +358 30 600 2230).

Lisätietoa jätevesien puhdistamisesta haja-asutusalueella löydät myös Pipelifen jätevesijärjestelmien tietopankista.

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

haja-asutusalueiden jätevedet Haja-asutusalueiden jätevesijärjestelmät harmaa vesi jätevedenpuhdistuksesta jätevedenpuhdistus jätevesi jätevesiasetus jätevesijärjestelmän saneeraus