Siirry pääsisältöön

Osallistu kilpailuun!

Voit voittaa Tempur-tyynyn

Joka kolmas taloyhtiö aikoo parantaa energiatehokkuuttaan

Lämmitys
Uudenmaan Asuntokiinteistöyhdistys ja Saint-Gobain Rakennustuotteet Oy teettivät tammikuun aikana tutkimuksen, jossa selvitettiin taloyhtiöiden suhtautumista asumisen energiatehokkuuteen. Tutkimuksessa kysyttiin taloyhtiöiden tietoisuutta omasta energiankulutuksesta, näkemyksiä energiatehokkuuden parantamisesta ja aiottuja omia toimenpiteitä energiansäästön toteuttamiseksi.
Tutkimuksen mukaan joka kolmas taloyhtiö on jo päättänyt parantaa energiatehokkuuttaan, tavalla tai toisella. Tämän lisäksi neljässä taloyhtiössä kymmenestä asia on jo ollut esillä, mutta päätöksiä ei vielä ole tehty.Ikkunoiden vaihto, ilmanvaihtojärjestelmän kehittäminen ja lämmöneristyksen lisääminen ovat taloyhtiöiden suunnitelmissa lähes yhtä suosittuja tapoja parantaa energiatehokkuutta. Puolet taloyhtiöistä kertoo seuraavansa rakennusten energiataloudellisuutta säännöllisesti.

– Talohtiöiden suhtautuminen on erittäin positiivinen uutinen. Näyttää siltä, että valmiutta energiatehokkuuden parantamiseen korjausrakentamisen keinoin on olemassa huomattavan paljon. Se, että tämä valmius todella realisoituu käytännön toimenpiteiksi ja näkyy energiankulutuksen ja sitä kautta kasvihuonepäästöjen pienenemisenä, on yhteiskunnalle erittäin tärkeä asia, toteaa Saint-Gobain Rakennustuotteet Oy:n eristetoimialan General Manager Simo Tunkelo.

Tutkimuksen tulokset julkistettiin Rakennusalan Energiatalkoot 09 -tapahtumassa

Kyselyyn vastasi yhteensä 775 henkilöä. Vastaajat olivat isännöitsijöitä, taloyhtiöiden puheenjohtajia ja hallituksen jäseniä. Tutkimuksen tulokset julkistettiin Rakennusalan Energiatalkoot 09 -tapahtumassa, jossa keskusteltiin rakennusalan mahdollisuuksista vaikuttaa ilmastonmuutoksen torjumiseen.

Kasvihuonepäästöistä jopa 30-40 prosenttia aiheutuu kiinteistöjen lämmittämisestä tai viilentämisestä. Yksi tärkeimmistä keinoista ilmastonmuutoksen torjumiseksi on rakennusten energiatehokkuuden parantaminen.

MAINOS
MAINOS LOPPUU

– Ilmastonmuutoksen hidastaminen edellyttää uudisrakentamisessa passiivi- ja plusenergiataloihin siirtymistä vuodesta 2015 alkaen ja korjausrakentamisessa matalaenergiatekniikoiden käyttöönottoa nopeasti. Aikaa ei ole enää hukattavissa, linjasi WWF Suomen ilmasto-ohjelman päällikkö Karoliina Auvinen Energiatalkoot -tilaisuudessa.

Saint-Gobain Rakennustuotteet Oy tuottaa rakentamisen ratkaisuja, jotka säästävät energiaa ja lisäävät asumismukavuutta. Yhtiön tuotemerkkejä ovat Isover-lämmöneristeet, Gyproc-kipsituotteet kevytrakentamiseen sekä ECOPHON-akustiikkakatot. Saint-Gobain Rakennustuotteet Oy on osa kansainvälistä Saint-Gobain -konsernia, joka on maailman johtava rakennustuotteiden toimittaja.

Kiinteistöliitto Uusimaa
on valtakunnallisen edunvalvonta- ja palvelujärjestön, Suomen Kiinteistöliiton, suurin alueellinen jäsenpalvelukeskus. Jo yli 75 vuoden ajan ovat taloyhtiöiden hallitukset ja isännöitsijät saaneet puolueetonta neuvonta- ja koulutuspalvelua kaikkiin kiinteistönpitoon liittyviin kysymyksiin.