MAINOS

Joka tarpeeseen – uudet tulisijat. Lämmintä tunnelmaa

Lämmitys

Tulisija on sisustuksellinen elementti ja usein myös hyödyllinen lisälämmönlähde. Tulisijan ostajalla on valinnanvaraa. Malleja löytyy moderneista kevyttakoista nostalgisiin pönttöuuneihin.

Jaa sosiaalisessa mediassa

Joka tarpeeseen – uudet tulisijat. Lämmintä tunnelmaa

Tulisija on sisustuksellinen elementti ja usein myös hyödyllinen lisälämmönlähde. Tulisijan ostajalla on valinnanvaraa. Malleja löytyy moderneista kevyttakoista nostalgisiin pönttöuuneihin.

 

Tulisija tuo tunnelmaa ja tulen ääreen on ihana käpertyä nauttimaan sen lämmöstä. Pientaloissa tulisija on harvoin ainoa lämmönlähde. Sen merkitys varalämmönlähteenä on kuitenkin tärkeä.

Uusiin pientaloihin rakennetaan lähes poikkeuksetta tulisija. Sen hankinta on osa rakennusprojektia. Taloa suunniteltaessa kannattaakin jo hyvissä ajoin huomioida sijainti ja tila, jonka tulisija vaatii. Lämmityksen kannalta tehokkainta on valita tulisijalle mahdollisimman keskeinen paikka talosta. Lisäksi tulee huomioida ilmanvaihto ja hormirakenteet. Jos tulisija halutaan rakentaa jälkeenpäin, on rakennusvalvontaan syytä olla yhteydessä jo suunnitteluvaiheessa. Asuntoyhtiömuotoisissa taloissa asia on vietävä ensin yhtiön hallitukselle.

Joka tarpeeseen_Tulikivi

Linjakkuutta tilaan

Moderni Kalla on vaakaluukkuinen takkamalli, jossa on laadukkaat täyskivilaatat. Saatavilla tilanjakaja-malli, jossa luukku sijaitsee molemmin puolin runkoa. Useita pintaviimeistely- ja värivaihtoehtoja. Hinta alkaen 3990 euroa (sis. asennuksen).

Tulikivi Oyjwww.tulikivi.fi

Joka tarpeeseen_Roltrade

Takka vihreillä arvoilla

Ympäristöystävällinen Bionic Fire -takka on tulisija, jossa on automaattinen ilmanohjaus. Käyttäjän ei tarvitse huolehtia takan säädöistä ja automatiikka huolehtii puhtaasta palamisesta. Takassa on kaksiosainen tulipesä. Saatavilla alumiini- ja mustarunkoisena.

Oy Roltrade Ab, www.roltrade.com

Joka tarpeeseen_NIBE

Keraaminen tulisija

Upea kivitakka Contura 41 on puolivaraava kiertoilmatakka, joka antaa lämpöä heti tulen sytyttyä. Lämpömakasiini pitää lämmön pitkään tilassa. Pintamateriaalivaihtoehtoina vuolu- ja hiekkakivi sekä ArtStone valkoinen läpivärjätty betoni. Hinta alkaen 3890 euroa (sis. rahdin).

NIBE AB / Conturawww.contura.eu

Joka tarpeeseen_Keddy

Tunnelmaa kokkailuihin

Laadukas LC 80 Combi Classic tuo uudenlaista ulottuvuutta keittiöpuuhiin. Lieden varusteisiin kuuluu Ceran-lasikeramiikkainen keittotaso, palopesän lasiluukku ja lämpöeristeet, joiden avulla liesi voidaan integroida keittiökalusteisiin. Väri antrasiitti metalli.

Keddy Oy Ab, www.keddy.fi

Joka tarpeeseen_Pohjolan-Uunit

Nostalginen pönttöuuni

Tiilestä ja laastista valmistettu pönttöuuni. Hinta 2750 euroa (sis.arvonlisäveron, kaikki materiaalit, muurauksen, rahdin).

Pohjolan Uunitwww.pohjolanuunit.com

Joka tarpeeseen_Pohjanmaan-tiilirakenne

Monikäyttöinen hellapönttöuuni

Perinteisellä pönttöuunilla onnistuu niin ruoanlaitto kuin tilan lämmittäminenkin. Hinta 2450 euroa (sis. muuraus, rahti lisätään hintoihin).

Pohjanmaan Tiilirakenne Oy, www.tiilirakenne.fi

Joka tarpeeseen_Jotul

Tehokas lämmöntuoja

Kevytrakenteinen Jøtul F305 LL tuottaa nopeasti lämpöä. Kiertoilmapaneeleiden ansiosta se voidaan sijoittaa lähellä seinustaa, jossa ei ole palomuuria. Tuhkalaatikko on luukun takana.

Jøtul Group, www.jotul.com/fi

Joka tarpeeseen_Uunisepät

Näyttävä takkauutuus

Kiiltävä Saaga on kivipintainen design-takka moderniin kotiin. Takassa on leveä nostoluukku, joka lisää käyttömukavuutta. Pintavaihtoehtona graniitti ja tekninen kivi. Hinta 9875 euroa (ei sis. asennusta).

Uunisepät, www.uunisepat.fi

Joka tarpeeseen_NunnaUuni

Mustalla lasilla pinnoitettu takka

Varaava Joya Angolo-2 on aikaa kestävä uutuustakka. Takkaa polttaessa kaasuuntuminen on tasaista ja palaminen tapahtuu riittävän korkeassa lämpötilassa. Takka on testattu varaavien tulisijojen testillä ja täyttää vuonna 2015 voimaan tulevan päästönormin. Hinta 5595 euroa (sis. asennuksen ja rahdin).

NunnaUuni Oywww.nunnauuni.com

Joka tarpeeseen_Ultimatemarket

Kotiin ja vapaa-ajan asuntoon

Ajattoman tyylikäs Ultimate Erkkeri Special sopii monenlaiseen tilaan. Takka on saatavilla IBS-varustelulla. Värivaihtoehtoina valkoinen ja beige loimupintainen kaakeli. Hinta 1798 euroa.

Ultimatemarket.comwww.ultimatemarket.com

Joka tarpeeseen_Suomen-Sisustustakka

Klassisen elegantti takka

Pelkistetyssä N30-manttelitakassa on hissiluukullinen takkasydän. Takka on suoran seinän malli, jossa on kauniisti muotoillut kulmat. Valittavissa eri kivilajeja.

Suomen Sisustustakka Oywww.suomensisustustakka.fi

Joka tarpeeseen_Hämeen-Tiileri

Hellatakka mökille

Hellatakka Heikki on oivallinen hankinta mökille, missä lämmittämiseen tarvitaan nopeaa lämpöä ja ruoanlaittoon kätevää apuria. Saatavilla tiilipintainen, rapattu ja laatoitettu malli. Useita värivaihtoehtoja. Hinta 1790 euroa (ei sis. kivitasoa, muurausta, rahtia).

Hämeen Tiileri Oy, www.tiileri.fi

Näin tulisijat eroavat toisistaan

  • Avotakka = Tulipesä ilman suuluukkua. Tulen lämpö menee suoraan ylös hormiin. Loistava tunnelmanluoja.
  • Kamiina = Yleensä metallirakenteinen tulisija. Nopea lämmönluovutus.
  • Kevyttakka = Metallinen tai valurautainen tulisija. Tuottaa nopeasti lämpöä.
  • Kiertoilmatakka = Kierrättää huonetilan ilmaa metallisen takkasydämen avulla. Luovuttaa lämpöä tasaisesti ja nopeasti.
  • Varaava takka = Tulenkestävästä materiaalista rakennettu tulisija. Varaa lämmön itseensä ja säteilee sitä pitkäaikaisesti.
  • Yhdistelmätulisijat = Tulisija, johon on yhdistetty esimerkiksi liesi ja leivinuuni.

Teksti: Anni Hämäläinen, kuvat: valmistajat

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

Ei liitettyjä avainsanoja.