MAINOS

Joulukukkien joulun jälkeinen elämä – viherkasvit vaativat huolenpitoa

Piha

Joulun pyhät on vietetty ja vuosi lähenee loppuaan. Joulukukkien elämä jatkuu kuitenkin vielä joulun jälkeenkin. Myös huonekasvuit vaativat nyt huolenpitoa ennen kevätauringon parantavaa voimaa.

Jaa sosiaalisessa mediassa
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS PÄÄTTYY

Joulukukkien kuihduttua säilytä asetelmien korit ja koristeet ensi jouluksi, tai anna ne tutulle kukkakauppiaalle.

Ota talteen myös hyasinttien, amaryllisten ja tulppaanien sipulit, istuta ne ruukkuihin ja vie viileään odottamaan kevättä ja istutusta ulos. Sipuleita ei tarvitse kastella viileässä.

Uuden kasvukauden suunnittelu on hyvä aloittaa ajoissa ja vaikka näin joulun pyhien aikaan voi katsella menneen vuoden muistiinpanoja ja kuvia, mikä onnistui ja mitä voisi ensi keväänä kokeilla muuttaa.

Huonekasvit kaipaavat huolenpitoa

Huonekasvien vaikein talvikuukausi on edessä. Nyt kannattaa kasveja sumutella ja kastella merileväuutteella sekä antaa niiden saada mahdollisimman paljon valoa.

Paras tapa varmistaa huonekasvien pärjääminen on antaa niille kunnon kasvivaloa – lamppu toimii 100 % varmasti!

Poista kuolleet ja huonokuntoiset lehdet. Älä heitä kasvia pois vaikka siitä varisisi kaikki lehdet, kevät saa usein ihmeitä aikaan.

Tarkkaile lehtien alapintoja ja lehtihankoja mahdollisten tuholaisten varalta. Ne iskevät aina helpommin heikkoon kasviin. Ripsiäiset erotat niiden tummasta muodosta ja vilkkaasta liikkumisesta, punkit muodostavat seittejä ja villakilpikirvat erittävät valkoista vaharihmaa.

Ripsiäiset ja punkit torjut helposti vaikka 10 % mäntysuopaliuoksella tai jollakin pyyreteeni valmisteella. Villikilpikirvat kannattaa poistaa vaikka terävän veitsen avulla lehdiltä käsin, myös pyryeteenivalmisteet tehoavat niihin kohtalaisen hyvin.

Kuluneesta vuodesta kiittäen ja kasvullista vuotta 2021 toivottaen puutarhurisi Juha

Lisää ajankohtaisia puutarhavinkkejä saat Puutarhurin perjantaipostissa aina perjantaisin. Liity >

Teksti: Juha Toikka / KodinKukat Oy, kuvat: Pixabay

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

huonekasvien hoito huonekasvit joulukukat joulukukka joulukukkien hoito Juha Toikka Kodin Kukat Kodinkukat


Lisää samasta aiheesta