Joululaatikot ovat merkittävä osa suomalaista ruokaperinnettä

Keittiö

Joulua edeltävinä viikkoina Saarioisten tehtailla eletään vuoden kiireisimpiä aikoja, ja jouluruokien valmistukseen palkataan avuksi noin 150 kausityöntekijää. Joululaatikoita ostetaankin lähes jokaiseen suomalaiseen kotiin.

– Kotimaisista raaka-aineista valmistettuihin joululaatikoihin käytetään miljoona kiloa lanttua ja 700 tonnia porkkanaa. Suomalaiset arvostavat kotoisia makuja ja monille meidän perinteiset joululaatikkomme ovat tärkeä osa jouluperinteitä. Lisäksi Bataattilaatikko ja Punakaalivuoka ovat vakiinnuttamassa paikkaansa kinkun kyytipoikina suomalaisessa joulupöydässä, kertoo Saarioisten innovaatiojohtaja Mirja Lonka.

Laatikoiden ja kinkun rinnalla joulupöytää täydennetään salaateilla ja muilla lisukkeilla. Perinteisesti joulupöydässä maistuvat pääruokien ohella erilaiset salaatit, ja yli 60 prosenttia suomalaisista on sitä mieltä, että rosolli kuuluu olennaisesti joulun viettoon.

– Rosolli on tuoretuote, jonka valmistamme joulua edeltävillä viikoilla Huittisten tehtaalla perinteisessä rosollimaratonissa kausityöntekijöidemme voimin, kertoo Lonka.

MAINOS
MAINOS LOPPUU

Joulupöydässä suomalaiset tekevät eniten uusia kokeiluja alkupaloissa ja jälkiruoissa.

– Tämän joulun uutuustuotteemme täyteläinen Savulohiherkku toimii erityisen hyvin alkupalapöydässä ja sopii myös esimerkiksi cocktail-paloihin ja leivälle, Lonka sanoo.

Lähes neljä viidesosaa suomalaisista mieltää myös joulutorttujen sekä riisipuuron kuuluvan perinteisesti joulun viettoon.

– Tähtitorttu-marmeladit sopivat torttujen lisäksi syötäväksi esimerkiksi riisipuuron kanssa. Marmeladit maistuvat suomalaisille niin hyvin, että aloitamme niiden valmistuksen joka vuosi jo elokuussa. Vaihtelua kaipaavan kannattaa kokeilla myös vaaleaa Tähtitorttu Omena-kanelimarmeladia tai tämän vuoden uutuutta Tähtitorttu Puolukka-kirsikkamarmeladia, kannustaa Lonka.

MAINOS
MAINOS LOPPUU

Tutkimustiedot perustuvat Saarioisten tilaamaan kyselytutkimukseen. Kyselyn tutkimusaineisto koottiin tutkimusyritys Foodwestin kuluttajapaneelissa toukokuussa 2016. Kyselyn vastaajamäärä oli 1003, iältään 18–65-vuotiasta suomalaista.

Tutustu jouluresepteihin ja tuunausvinkkeihin >

Lisätietoja:

Saarioinen Oy

www.saarioinen.fi

Kotimainen perheyritys Saarioinen on helpottanut suomalaisten arkea ja luonut merkittäviä makumuistoja jo 60 vuoden ajan. Tänä päivänä olemme yksi Suomen johtavista ruokataloista 259,6 miljoonan euron liikevaihdolla (2015). Kangasalan Sahalahdella sijaitsevan Saarioisten kartanon ympärille on kasvanut moderni ruokatalo. Kangasalan lisäksi hyvää ruokaa valmistuu Valkeakoskella ja Huittisissa sekä Viron Raplassa yhteensä noin 1325 saarioislaisen voimin. Yhdessä valmistamme puhtaista raaka-aineista suomalaisten lempiruokia – sekä klassikoita että tulevia uusia suosikkeja.

MAINOS
MAINOS LOPPUU

Lähde: Cision News