Ole tarkkana joululahjakääreiden ja ilotulitteiden kanssa

Piha

Lahjakääreitä pursuavat roskikset ja huonosti suunnattu ilotulistusraketti saattavat aiheuttaa vaaran uuden vuoden juhlijoille ja lähirakennusten asukkaille.

Jaa sosiaalisessa mediassa

Noin puolet tahallisesti sytytetyistä tulipaloista kohdistuu jäteastioihin. Uuden vuoden aattona tulipaloja on muutenkin huomattavasti tavallisia päiviä enemmän. Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö muistuttaakin ihmisiä huolellisuudesta ilotulitteita käsiteltäessä.

Harhautunut ilotulitusraketti ja lahjakääreitä pursuava jäteastia on huono yhdistelmä

Palavaa materiaalia päätyy roskiksiin erityisesti joulun aikaan, jolloin lahjojen käärepapereita tulee runsaasti. Myös varomaton ilotulitteiden käsittely aiheuttaa tulipaloriskin.

Erityisen huono yhdistelmä on huonosti suunnattu ilotulitusraketti ja lahjakääreitä pursuava jäteastia talon seinän vieressä. Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö muistuttaakin huolellisuudesta ilotulitteita ja jouluroskia käsitellessä.

Pursuavat roskikset saattavat houkutella myös tuhopolttajia. Tilastojen mukaan noin kolmannes rakennuspaloista on tahallaan sytytettyjä. Tuhopolttojen estämisessä on tärkeää, etteivät ulkopuoliset pääse käsiksi pihalla sijaitseviin roska-astioihin ja että ne sijaitsevat riittävän kaukana rakennuksista.

 

Lähde: Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö SPEK

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

jäteastia jätepaperi paloturvallisuus


Artikkelin aiheeseen liittyviä yrityksiä: