MAINOS

Joulun 2020 teemoja innovatiivisuus, kestävyys ja perinteisyys – joulukuusi avainasemassa

Sisustus

Joulu alkaa pikkuhiljaa hiipimään mieliin kauppojen hyllyjen täyttyessä suklaakonvehtirasioista ja joulukalentereista. Myös kodin koristamista aletaan jo suunnitella. Yhä useamman suomalaisen jouluun kuuluu tänä vuonna aito, perinteinen joulukuusi.

Jaa sosiaalisessa mediassa
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS PÄÄTTYY

Joulukuusi on monen kodin keskipiste joulun lähestyessä, ja aidon kuusen ostaminen on yhä suositumpaa. Kuusen koristeluun käytetään edelleen ensisijaisesti palloja ja makeisia, mutta voimistuvana trendinä on kuusen koristelu vapaammin ilman rajoituksia, esimerkiksi kukilla ja kasveilla.

Plantagenin Kasvitrendit-raportin mukaan 45 % suomalaisista on kiinnostunut kokeilemaan kuusen koristelua kasveilla ja kukilla, ja trendi on voimakkaimmillaan alle 30-vuotiaiden nuorten aikuisten keskuudessa. Myös muita kasveja koristellaan jouluna. Joulun muita suosittuja koristeltavia kasveja ovat sypressi ja kataja, mutta jouluisen koristuksen saavat joissain kodeissa myös kaktukset.

Joulun suosituin kukka on tänäkin vuonna joulutähti, joka tuo joulun tuntua koteihin perinteisen punaisen ja valkoisen väreissään. Muita joulun suosikkikukkia ovat hyasintti, amaryllis sekä jouluruusu, joista erityisesti sinisen ja vaaleanpunaisen väreissä kukkiva hyasintti sopii jouluun modernimpaa ilmettä hakevalle.

Perinteisyydestä huolimatta joulu tarjoaa juhlana paljon mahdollisuuksia olla luova. Mikset kokeilisi tänä vuonna rakentaa joulutunnelmaa kotiisi perinteisten kuusen ja joulutähden ohella vaikka helppohoitoisella joulukaktuksella tai vahatuilla sipuleilla?

Kestävät valinnat eivät unohdu joulukiireidenkään keskellä

Ihmiset haluavat tehdä kestäviä valintoja myös jouluna. Erityisesti joulukuusen halutaan olevan lähellä tuotettu ja ekologinen. Myös laatumerkintä on tärkeä kriteeri kuusen valinnassa. Lisäksi kuusen kohtalo joulun jälkeen mietityttää monia, ja yhä useampi haluaakin kierrättää kuusensa joulun jälkeen.

Viime vuosina markkinoille ovat saapuneet myös ruukkukuuset, jotka voi istuttaa joulun jälkeen takaisin luontoon tai vaihtoehtoisesti esimerkiksi omalle pihalle. Mikään ei myöskään estä omalla pihalla kasvavan kuusen koristelua joulun alla sisälle ostettavan kuusen sijaan, jolloin ikkunasta ulos katsottaessa on jouluinen näkymä taattu, vaikka lunta ei jouluksi pyryttäisikään.

Joulutunnelmaa voi lisätä myös itse tehdyillä koristeilla, jolloin joulumielelle pääsee jo koristeiden tekovaiheessa. Trenditietoiset keräävät nyt koristeisiin materiaaleja luonnosta. Kauniit kranssit ovat hyvä esimerkki joulukoristeesta, josta saa vaivattomasti ja vain vähin tarvikkein kauniin näköisen. Plantagenin Kasvitrendit-raportin mukaan kiinnostus sekä ostettuja että itse tehtyjä kransseja kohtaan on kasvanut samalla, kun ihmiset ovat entistä kiinnostuneempia koristelemaan kotiensa sisäänkäyntejä.

Kransseja on myös helppo askarrella itse. Itse tehtynä kranssit, joulupallot, tontut ja muut somisteet ovat myös kestävä valinta, sillä niihin voi itse kerätä luonnosta tai valita lähellä ja ekologisesti tuotettuja materiaaleja. Itse tehdyt koristeet kestävät myös aikaa: niitä voi käyttää vuodesta toiseen, kun valitsee juuri omaan kotiin sopivia materiaaleja ja värejä. Kootkaa koko perhe yhteen, ja askarrelkaa yhdessä koristeita omaan kotiin tai vaikka persoonallisiksi joululahjoiksi ystäville ja sukulaisille!

Lähde: Mynewsdesk

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

joulu joulukoristeet joulukukat joulukukka joulukuuset joulukuusi joulun perinteet joulutähti


Lisää samasta aiheesta