MAINOS

Joulun odotetuimmat lahjat: kotitöitä, nikkarointia ja pihahommia

PihaTalo

Miltä sinusta tuntuisi antaa läheiselle joululahjaksi palanen omaa työpanostasi? Se on helppoa. Mieti, mitä lahjansaaja voisi tarvita ja mitä itse tekisit mielelläsi. Kirjoita lahjakorttiin tarjoamasi työpanos ja työaika. Lisää hyvän joulun toivotukset, anna lahjasi ja jää odottamaan, että lahjansaaja lunastaa sen.

Jaa sosiaalisessa mediassa

Koti- tai taloaskareiden tekeminen toisen puolesta on paras mahdollinen joululahja ihan kenelle tahansa. Erittäin arvokas lahja se on ihmiselle, joka ponnistelee ylivoimaisten urakoiden kanssa eikä selviä niistä aina itse. Joskus tuntuu yllättävän vaikealta pyytää apua, mutta lahjakortti on kohteliasta käyttää.

Lahja kannattaa valita omien mieltymysten ja taitojen mukaan. Innokas kotinikkari voi lahjoittaa pieniä korjaushommia. Jos taas järjestäminen ja organisointi on lahjanantajan erityistaito, kannattaa lahjoittaa kaappien siivousta tai varaston järjestelyä. Moni tarvitsee apua kantamisessa ja nostamisessa – eikä siihen tarvita kuin voimaa tai useita käsipareja.

↑Pienet remonttihommat ovat yhdelle helppoja ja toiselle mahdottomia. Naulaaminen, sahaaminen ja ruuvaaminen sopivat pakettiin siinä missä suklaakin. 

Nappaa seuraavista lahjoista ideoita pukinkonttiin

1. Liinavaatteet järjestykseen

Lakanat ja pyyhkeet ovat monella hujan hajan kaapeissa, eikä niitä ehdi tai edes jaksa pitää järjestyksessä arjen tohinassa. Ajattele, miten ihana olisi tarjota tällaiseen kotiin siistit liinavaatehyllyt, joissa lakanat ja pyyhkeet ovat kauniissa pinoissa ja juuri niin kuin niiden pitää.

2. Vaatteet tip top ojennukseen

Epäjärjestyksessä oleva vaatekaappi voi olla lahjansaajan oma tai kuulua vaikka tämän jälkikasvulle. Lahjaan voi sisältyä pieneksi tai turhiksi jääneiden vaatteiden kuskaaminen esimerkiksi SPR:n konttiin. Tämä voi olla jollekin se ihan paras joululahja!

3. Vaatteiden silitys

Tämä kankaiden rypyttömäksi saamisen taito on vain joillakin ihmisillä, joten miksei jakaa sitä muillekin joululahjan muodossa. Silityslahja voi tulla erityisen käyttökelpoiseksi ennen suuria juhlia.

4. Ruokakaapit siisteiksi

Jauhot, sokerit, mausteet, makaronit, säilykepurkit, pähkinät ja niin edelleen pistetään tässä joululahjassa oikeille paikoilleen, kunhan hyllyt on ensin pyyhkäisty puhtaiksi. Lahjaan voi sisältyä jääkaapin pesu tai sitten sen voi antaa erillisenä lahjana. Vanhentuneiden ruokatarvikkeiden vieminen bio- tai jäteastiaan kuuluu tähän lahjaan.

↑Arvaatko, mitä tämän ruokakaapin omistaja toivoi joululahjaksi?

↑Mikä tahansa siivous tai järjestely on aina osuva lahja. ”Nosta sinä jalat pöydälle, niin minä siivoan sun keittiön”, on ihan varmasti lause, joka saa kenet vain joulumielelle.

5. Ulkovarasto uuteen uskoon

Varastossa on usein isoja ja raskaita työvälineitä tai vaikka sora- ja multasäkkejä, joiden siirtely voi olla lahjansaajalle liian iso ponnistus. Varaston perukoilla saattaa lojua vaikka mitä tarpeetonta vuosien tai jopa vuosikymmenten takaa ja ihan sikin sokin. Ulkovaraston järjestelyyn kuuluu myös varastohyllyjen rakentaminen tai kokoaminen – se on unelmien bonuslahja.

↑Lumitöiden tekeminen helpottaa ikäihmisen arkea talvisin, joten se on herkistävä lahja.

6. Roinat Sortti-asemalle

Läheskään kaikilla ei ole pakettiautoa, peräkärryä tai autoa, mutta joka kodissa kertyy ylimääräistä tavaraa ja rompetta nurkkiin. Tässäpä on loistavat idea niille lahjanantajille, joilla peräkärry nököttää ison osan ajasta toimettomana pihalla. Nyt siis matkaan käy joulupukin reen sijaan peräkärry ja määränpäänä on Sortti-asema.

↑Auton pesu -lahjakortti tulee ihan varmasti käytettyä. Auton voi pesä sisältä tai ulkoa tai sekä että.

7. Auton renkaiden vaihto

Tämä lahja helpottaa autoilijan elämää ja vähentää puolivuosittain toistuvaa stressiä: renkaiden vaihto. Lahjakortti voi olla joko keväälle tai syksylle – tai molemmille renkaanvaihtokerroille. Tähän lahjakorttiin voi sisällyttää auton pesun, jos lahjan saaja on erityisen rakas.

8. Pihan kevätsiivous

Tärkein pihanhoitotoimi on sen siivoaminen. Se on myös rasittavin homma, kun haluaisi alkaa jo istuttamaan kukkia. Niinpä tämä on oivallinen joululahja sellaiselle, jonka piha on talven jälkeen täynnä kaikenlaista rojua ja myös lehtiä, mutta joka rakastaa puutarhahommia paljon enemmän kuin siivoamista.

9. Kantohommia pihalla

Omakotitalon pihalla voi olla esimerkiksi puunrukoja, pihakalusteita, eurolavoja tai remontista yli jäänyttä rakennustavaraa, joka on monelle liian raskasta kannettavaa ja järjestettävää. Tässäpä idea muskelimiehen antamaksi joululahjaksi: pinoa polttopuut, järjestä pihakalusteet keväällä paikoilleen tai talvisuojaan syksyllä, nostele raskaat pihakivet tai -laatat paikoilleen ja niin edelleen.

↑”Hyvää ja rentouttavaa joulua Ystävä! Tänä vuotta saat minulta lahjaksi kotisi ikkunoiden pesun. Voit lunastaa lahjan sopimalla kanssani sopivan ikkunanpesuajan. Muistathan säilyttää tämän lahjakortin, joka on voimassa koko vuoden 2021. Terveisin Joulutonttu.”

10. Ikkunanpesu

Tämä lahja on todella odotettu useimmassa huushollissa. Ehdoton hittilahja vuodesta toiseen!

 

 

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

apu auttaa joululahja joulusiivous kaappien siivous kantoapu kotisiivous remontti