MAINOS

Joulusiivous hampaat irvessä – vinkit stressittömään siivoukseen

Sisustus

Työikäisistä suomalaisista reilusti yli puolet inhoaa siivousta, mutta valtaosa tekee silti perusteellisen joulusiivouksen. Tämä selviää Serlan teettämästä siivoustutkimuksesta(* . Järjestelyasiantuntija Mira Ahjoniemi antaa vinkkejä stressittömään sesonkisiivoukseen.

Jaa sosiaalisessa mediassa

Suurin osa (60 %) työikäisistä eli 25–64-vuotiaista suomalaisista ei pidä siivoamisesta, mutta tekee sitä silti vähintään kerran viikossa pakon sanelemana. Kolmasosassa (28 %) perheitä kinastellaan siivouksesta joka viikko. Ainakin satunnaisesti siivous hiertää välejä jopa valtaosassa (63 %) perheitä. Joulusiivous tehdään jopa hampaat irvessä.

Perusteellisen joulusiivouksen tekee suurin osa (61%) työikäisistä, ja nekin jotka eivät jynssää kotiaan lattiasta kattoon, tekevät joulun alla tavanomaisen viikkosiivouksen. Voidaankin sanoa, että jouluna siivotaan miltei hampaat irvessä.

– Tutkimuksen perusteella voidaan todeta, että siivoaminen on perinteinen, mutta ei kovin pidetty jouluvalmistelu. Uskomme kuitenkin, että siitä on mahdollista tehdä helpompaa ja mukavampaa hyvillä tuotteilla ja tekniikoilla, Serlan Brand Manager Hanna Hirvonen pohtii. 

Joulusiivous – puurtamista ilman palkintoa tai apua  

Tavanomaiseen viikkosiivoukseen kuuluu yleisimmin imurointi (94 %), wc:n pesu (84 %), keittiön siivoaminen (82 %) sekä pintojen pyyhkiminen (81%). Sen sijaan esimerkiksi kaapit (8%) ja sauna (6 %) jäävät usein siivoamatta.

Jouluna siivotaan tavanomaisen siivouksen lisäksi sellaisiakin paikkoja, jotka usein jäävät putsaamatta. Esimerkiksi tavaroita järjestelee valtaosa (70 %), kaapit siivoaa reilusti yli puolet (65 %) ja saunankin pesee noin puolet (56 %) vastaajista. 

Vaikka joulusiivous aiheuttaa monelle stressiä, valtaosa ei palkitse itseään siivousurakan jälkeen mitenkään (74 %). Vain ani-harva (3 %) käyttää säännöllistä tai satunnaista siivouspalvelua.

– Kun koti on loistavassa järjestyksessä, ei joulusiivouskaan aiheuta stressiä. Hyvin järjestetyssä kodissa on tilaa elämälle, ihmisille ja jopa yllätysvieraille. Hyvästä työstä kannattaa myös palkita itseään vaikkapa kukkakimpulla, hyvällä ruoalla tai elokuvaillalla, järjestelyasiantuntija Mira Ahjoniemi listaa. 

Joulusiivous

Mira Ahjoniemen vinkit stressittömään joulusiivoukseen

  1. Aloita ajoissa ja vältä viime hetken paniikki. Aseta tavoitteeksi, että joulusiivous on tehtynä (ja lahjat hankittuna) itsenäisyyspäivään mennessä. Tämän jälkeen voi keskittyä nauttimaan tunnelmasta.
  2. Karsi turhia tavaroita. Kun tavaraa ei ole liikaa, joulusiivous sujuu nopeammin.
  3. Panosta keittiön ja jääkaapin siivoukseen. Jouluruoat on mukavampi laittaa puhtaaseen jääkaappiin.
  4. Nopeuta siivousta täsmätuotteilla, kuten Serla Lasi & Peili siivousliinalla ja Serla kostea siivousliinalla.
  5. Siivoa aina jälkesi ja ylläpidä jatkuvaa järjestystä. Joulusiivous on helpompaa, kun koti on perussiisti.

*) Serla teetti tutkimuksen suomalaisten siivoustavoista 8.6.–20.6.2017 Nepan partneripaneelissa. Otanta: 15–74-vuotiaat, maata edustava näyte (n=1 007) sukupuolen, iän sekä asuinpaikan perusteella.

Lisätietoja:

Serla

www.serla.fi


Serla antaa enemmän ja saa arjen sujumaan. Tuoteperheeseen kuuluu wc-papereita, talouspapereita, siivouspapereita, nenäliinoja, käsipyyhkeitä ja laudeliinoja. Osoituksena ympäristöystävällisyydestä monille Serla-tuotteille on myönnetty pohjoismainen ympäristömerkki, Joutsenmerkki. Lisäksi Mäntän tehtaalla valmistettavilla Serla-tuotteilla on Avainlippu-merkki. Serlaa myydään Suomessa, Pohjoismaissa ja Baltiassa. 

Lähde: ePressi.com, kuva: Pixabay

Lue myös: Joulukuusi saa kyytiä loppiaisena – lue ohjeet kuusen hävittämiseen, Näin joulukuusi pitää neulasensa, Juhlava kattaus jouluna suomalaisten mieleen, Lidl kysyi suomalaisilta – jouluruoka on keventymässä, Marttojen joulusiivous muistilista – näin siivous sujuu mutkattomasti, Askartele joulupussi kierrätysmateriaaleista, Tonttuovi on joulun valloittavin sisustushitti, Tee-se-itse – havutähti jouluksi, Talven kukkaloistoa – trendikkäimmät joulukukat, Näin joulukuusi pitää neulasensa, Viritä jouluvalot poluille ja porstuaan, sytytä tulet tuikkuun ja kaminaan, Lähes puolet suomalaisista suosii metsäkuusta – näin joulukuusi pysyy kunnossa pidempään ja Suosi ledejä jouluvaloissa – 5 vinkkiä jouluvalaistukseen 

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

joulusiivous siivota siivous siivousohjeet siivousvinkit suursiivous


Lisää samasta aiheesta