Marita Taavitsainen, Olga Temonen ja Kai Lehtinen kisaavat kodin energiatehokkuudesta

Lämmitys

Tänä vuonna kilpailuhaasteen ovat ottaneet vastaan iskelmälaulaja Marita Taavitsainen, tuottaja Olga Temonen sekä näyttelijä Kai Lehtinen. Kilpailuhenkinen kolmikko pääsee kisan aikana tutustumaan kotiensa energiankulutukseen juurta jaksaen.

Heidän tavoitteenaan on pienentää kulutusta ja samalla myös sähkölaskua. Arjen pienistä mukavuuksista ei kuitenkaan tarvitse luopua, vaan säästöä haetaan parantamalla energiatehokkuutta.

Kisa käynnistyi kotien energiatehokkuuden kartoituksella


Kai Lehtinen nikkaroi ja säästää energiaa.

Kisakausi käynnistyi marraskuun alussa, kun Vattenfallin energia-asiantuntija Airi Laakkonen kävi tutustumassa kilpailijoiden koteihin ja katsomassa, millaista säästöpotentiaalia niistä löytyisi.

MAINOS
MAINOS LOPPUU

Koteihin asennettiin sähkölaitteiden kulutusta mittaavat laitteet, jotta kulutuksesta ja energiankäytön tehostumisesta saadaan jatkuvasti reaaliaikaista tietoa. Kisan aikana Airi Laakkonen myös neuvoo ja tukee kilpailijoita heidän energiatehokkuusprojektissaan.

Voittoon tarvitaan hyvän sähkösäästöprosentin lisäksi kisa-asennetta ja intoa


Olga Temosen perhe tavoittelee Vuoden energiaperheen titteliä.

Kilpailun voittoa eivät ratkaise pelkästään sähkönsäästöprosentit, vaan myös kilpailijoiden kisa-asenne ja into. Tuomaristossa ovat mukana energia-asiantuntija Airi Laakkonen Vattenfallista, asiantuntija Irmeli Mikkonen Motivasta, myyntijohtaja Jukka Paananen BaseN:stä, musiikki- ja ohjelmapäällikkö Sami Virtanen Radio City:stä sekä viime vuoden kisastakin tuttu laulaja Heidi Kyrö.

Kilpailijoiden tekemisiä ja fiiliksiä voi seurata netissä osoitteessa www.energiaperhe.fi sekä Facebookissa osoitteessa facebook.com/vattenfall.sahkoseurapiiri. Tarjolla on paitsi tietoa energiankulutuksesta, myös kilpailijoiden ja energia-asiantuntija Airi Laakkosen keskusteluita ajankohtaisista aiheista.

MAINOS
MAINOS LOPPUU

 
Kilpailun järjestää Vattenfall Oy.