MAINOS

Kaapistojen ovien maalaus toi uutta ilmettä kodinhoitohuoneeseen

SisustusTalo

Kodinhoitohuoneen remontti ei aina vaadi kiintokalusteiden uusimista. Peitelevyjen ja ovien maalaus päivitti kodinhoitohuoneen 2020-luvulle, ja ainoastaan työtason laminaattitaso vaihdettiin.

Jaa sosiaalisessa mediassa
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS PÄÄTTYY

18-vuotiaan omakotitalon kodinhoitohuone haluttiin päivittää 2020-luvulle. Kermanväriset ovet ja tummanruskeaa puunsävyä olleet runkojen peitelevyt ja työtaso alkoivat näyttää vanhanaikaisilta. 

Laminaattitasolle oli tullut vuosien aikana myös vesivaurioita, joten sen uusiminen oli tarpeellista. 

↑ Kodinhoitohuone oli siisti ja toimiva, mutta aikansa elänyt.

Koska kaapistojen rungot ja ovet olivat hyvässä kunnossa ja huoneen kalustesuunnitelma oli edelleen halutunlainen, päädyttiin kaapiston ovien maalauttamiseen ammattilaisella. Työn tekijäksi valittiin tuusulalainen Ovimaalaamo.fi. He noutivat ovet ja veivät tiloihinsa ruiskumaalattaviksi. Ovien värisävyksi valittiin Tikkurilan Pro Grey -värikartan tummanharmaa sävy 1947. Kun ovet tuotiin takaisin ne olivat kuin uudet ja maalausjälki ensiluokkaista.

Asukkaat maalasivat itse vanhat kaapistojen runkojen tummanruskeat peitelevyt kalustemaalilla samaan tummanharmaaseen sävyyn. Hyvän mahdollisimman pienen hakkauspinnan sai käyttämällä Akva minitelaa.

↑ Työtasolla tilaa vienyt Coca Cola -kylmäkaappi integroitiin samalla kalusteisiin. Lopputulos on avara ja valoisa.

Uudeksi työtason materiaaliksi valittiin hyväksi todettu laminaatti. Vanha tummanruskea tasoväri vaihdettiin vaaleaan vintagepuuhun (Hahle 4159WH).

Vaikka vaaleat ovet vaihtuivat tummaan sävyyn ja tumma työtaso vaaleaksi niin kodinhoitohuoneesta tuli ihmeellisesti tilavamman tuntuinen. Pisteenä i:n päällä ikkuna sai uuden verhon ja näin kodinhoitohuoneen päivitys oli valmis.

↑ Myös tummunut puinen kylpyhuoneen ja saunan ovi maalattiin uutta kokonaisuutta vastaavaksi.

Teksti ja kuvat: toimitus

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

kiintokaluste kiintokalusteet kodinhoitohuone ovien maalaus peitelevy


Lisää samasta aiheesta