Kaappien maalaus – helposti uutta ilmettä

Keittiö

Vastamaalatut ovet ja uudet koivutasot – kodinhoitohuone on kuin uusi! Korkea rulokaappi oikeassa reunassa on varsinainen tilaihme. Etualan Ikean Sortera-jäteastia toimii koiranruoka-astiana.

Keittiöremontin jälkeen viereisen kodinhoitohuoneen kaapistojen ovet näyttivät auttamattoman nuhjuisilta. Ongelma ratkesi tuttavan vihjeestä yllättävän edullisesti ja helposti: ovet maalautettiin.

Vantaalaisperheen kodinhoitohuoneen kaapiston ovet olivat jo parhaat päivänsä nähneet, olihan niillä ikää jo 17 vuotta. Kaappien toimivia ja hyväkuntoisia runkoja ei haluttu turhaan lähteä vaihtamaan, joten perheenäiti yritti ensin löytää kaappeihin sopivia vaihto-ovia. Alkuperäistä kalustefirmaa ei enää ollut, joten tehtävä osoittautui odotettua hankalammaksi ja aikaa vieväksi, koska sopivan mittaisia ja omaa silmää miellyttäviä ovia ei niin vain löytynytkään. Kaapit päätettiin maalata. Katso millaisen lopputuloksen kaappien maalaus toi!

Kaappien maalaus
Ennen.

 

Kaappien maalaus – raikas lopputulos näin syntyy helposti

Tekijäksi he olivat valinneet Helsingin Tattarisuolla sijaitsevan Sarja-Maalaamon, teollisuuden alihankintamaalaamon, joka maalaa siinä sivussa myös esimerkiksi keittiökaappien ovia, väliovia ja jopa maalauslinjalle sopivia huonekaluja.

MAINOS
MAINOS LOPPUU

Yhteydenotto poiki tilauksen saman tien. Maalauttaminen osoittautui nopeaksi ja edulliseksi, sekä ennen kaikkea helpoksi tavaksi piristää kodinhoitohuoneen ilme.

Kaappien maalaus, Kaappien ovet maalaamalla saa uutta ilmettä
Samalla uusittiin saranat ja laatikon liukumekanismit hiljaisen pehmeästi sulkeutuviksi. Saranat ja laatikon liukumekanismit Hahlen.

Kaappien maalaus, Kaappien ovet maalaamalla saa uutta ilmettä
Idean alkusysäys. Peekoo-keittiön puuviiluiset kaapin ovet olivat alun perin harmaat, nyt tyylikkään valkoiset. Metalliset reunukset peitettiin maalauksen ajaksi. 16 oven sekä 13 laatikon etusarjan maalauksen hinnaksi tuli 560 euroa.

Väri keittiön mukaan. Kodinhoitohuone sijaitsee korkeakiiltoisen, valkoisen ja punaisen yhdistelmällä remontoidun keittiön jatkeena. Kaapistojen lisäksi siellä on myös pesutorni sekä korkea pakastin. Yhdeksän ovea, joista yläkaappien neljä ovea ovat erityiskorkeita, maalautettiin yhtenäisyyden vuoksi korkeakiiltoisella valkoisella. Hintaa kokonaisuudelle tuli noin 300 euroa.

MAINOS
MAINOS LOPPUU

Uuden värin olisi voinut valita minkä tahansa maalitoimittajan värikartasta, joten onneksi päätös oli tehty jo valmiiksi, muuten rajattomat vaihtoehdot olisivat voineet houkutella!

Ovet irrotettiin saranoiltaan, vetimet ruuvattiin irti ja ovet vietiin maalattaviksi. Tosin saranat ja vetimet olisi tarvittaessa irrotettu maalaamossa ja kuljetuskin olisi järjestynyt sitä kautta.

Ovet hiottiin, kolhut kitattiin ja ruiskumaalattiin sen jälkeen. Yleensä yksi maalauskerta riittää. Valmistumisaika vaihtelee maalaamon työtilanteen ja maalattavien kohteiden mukaan, nyt työhön meni noin viikko.

– Hinta kokonaisen keittiökaapiston ovien maalaukselle on keskimäärin 450–700 euroa. Hintaan vaikuttavat monet tekijät, jotka yleensä selviävät vasta keskustelussa asiakkaan kanssa. Kiiltävä maali tuo lisähintaa noin 200 euroa ja vaatii myös pitemmän kuivumisajan. Väliovien maalaus maksaa noin 100 euroa/ovi, kertoo Sarja-Maalaamo Oy:n toimitusjohtaja Velipekka Hiltunen.

MAINOS
MAINOS LOPPUU

– Maalattavat tuotteet voivat olla metallia, mdf-levyä, puuta, huonekalulevyä, muovia tai lasikuitua. Tuotteita tuodaan meille maalattavaksi myös muualta Suomesta, hän kertoo.

Kotitöiksi jäi vain ovien laitto takaisin paikoilleen. Samalla niihin vaihdettiin uuteen tyyliin paremmin sopivat vetimet, jotka löytyivät edullisesti Ikeasta.

Vanhat laminaattitasot vaihdettiin koivuisiin puutasoihin ja reunimmainen avohyllystö korkeaksi rulokaapiksi. Avohyllystö hyödynnettiin ilman hyllyjä poikittain toisella seinällä kaapiston jatkeena maljakkokaapiksi.

Pirteä muovimatto viimeisteli kodinhoitohuoneesta tilan, jossa pyykkihuoltokin sujuu nyt paljon iloisemmalla mielellä!

MAINOS
MAINOS LOPPUU

Lisätietoja: Sarja-Maalaamo Oy, 09 565 5620, www.sarja-maalaamo.fi

Ideoita kaappien maalaukseen!

Monet materiaalit ja esineet sopivat maalattaviksi. Maalauta vaikka vanha rakas jalkalampun runko uudella raikkaalla värillä – tai maalaa itse!

Lue myös: Tee itse: uusvanha pinta lipastoon, Temal puolikorkeat kaapit, Tee itse koristeellinen kaappi kylpyhuoneeseen, Uusi lukkopontillinen vaatekaappi ElfaltaKosteiden tilojen maalaus ja Autotallin maalaaminen – uusi maali raikastaa autotallin