MAINOS

Kamado on elinikäinen kumppani ja ekologinen valinta

Piha

Kamadon esiversio saapui Japanista Yhdysvaltoihin toisen maailmansodan jälkeen. Nykyinen moderni versio on keraaminen hiiligrilli, munanmuotoinen giganttinen järkäle. Näiden grillien sisällä lämpö pysyy pitkään grillaajan käytössä, eikä monet muutkaan ominaisuudet surkeimmasta päästä ole.

Jaa sosiaalisessa mediassa

Miksi kamado-grilli on siisti juttu?

Kamado-grilli voi kuulostaa vieraalta vaihtoehdolta, mutta tämä ei ole enää hifistelijälle tarkoitettu ”lelu”. Näitä käyttävät kaikki kokeista naapurin perus-Petteriin.

  • Ekologisuus on kamado-grillin tärkein pointti. Nämä grillit ovat keraamisen vuorauksensa ansiosta eliniän kestäviä tuotteita, jotka kuluttavat äärimmäisen vähän hiiltä. Keraaminen vuoraus tekee grillistä myös todella painavan. Sen vuoksi ei kannata jättää tilaamatta pyörillä kulkevaa jalustaa.
  • Kamadoita säädetään ilma-aukoilla. Jos et halua grilliin liikaa lämpöä, ilmanottoaukot tulisi pitää pienellä. Jos ilmanottoaukot laittaa täysille, grilli saa siitä lisää lämpötehoa.
  • Kamado ei ole yksinomaan grilli, vaan sitä käytetään myös muun muassa savustamiseen ja leipomiseen. Toki monia lisäominaisuuksia saavuttaakseen joutuu raottamaan kukkaroaan, koska useimmat erikoisominaisuudet saa vain erillisillä hankinnoilla.

Kamado-grilli

Kamadoissa on eroja

Kuten jokaisessa merkissä, myös kamadoissa on käyttöön liittyviä eroja. Tässä kolmen eri merkin eroja lyhykäisesti:

Big Green Egg on kamadomarkkinoita vahvimmin hallitseva brändimerkki ja lupaa elinikäistä takuuta. Sen lämpö nousee tasaisesti, eikä lämpö järkähdä ilmanotosta helpolla. Big Green Eggiin on olemassa monenmoista lisätarviketta, joilla saa grillin muokattua pihauunista savustimeen. Grillipesän mukana ei tule valmiina sivutasoja tai jalustaa, vaan kaikki ovat erillishankintoja.

KOBE kamadossa on runsaasti variaatioita säätää ilmanottoa. Näin grillin saa nopean lämmönnousuun. Ilmansäätö KOBEssa on jopa vaativampaa kuin Big Green Eggissä, koska lämpö poukkoilee helposti. KOBEssa sivutasot ja jalusta ovat aina valmiina mukana.

PRIMO on kamadoista ainoa merkki, jota valmistetaan täysin Yhdysvalloissa. Sen erikoisuutena on patentoitu ovaali muoto, joka mahdollistaa muun muassa tulipesän jakamisen kahdelle erilaiselle lämmölle (kasvikset ja lihat). PRIMOa myydään sekä pelkällä tulipesällä että all in one -paketteina.

Kamadojen hinnat ovat laskusuunnassa, koska tarjontakin kasvaa. Takuuajat useimmilla vaihtelevat, mutta pääasiassa keraaminen pesä on jokaisessa grillissä elinikäinen. Tämä grillityyppi kyllä maksaa investoinnin takaisin moninkertaisesti.

Lue myös: Valitse itsellesi sopiva grilli, Kaasugrilli grillauskuntoon, Grillikausi loppuu – näin laitat grillin talviteloille, Grilli kuumenee joka toisessa suomalaiskodissa pian viikoittain – kesä saa miehet kokkaamaan, Grillaus – ohjeita turvalliseen grillaukseen, Nyt grillataan – Suomelan vinkkilista kunnon grillausvälineisiin, Kamado on elinikäinen kumppani ja ekologinen valinta ja Joka neljäs suomalainen grillaa hiilillä – vältä nämä 3 virhettä 

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

grillata grilli hiiligrilli kamado kamado-grilli keraaminen hiiligrilli


Lisää samasta aiheesta