Kameravalvontaan yhdistetty palovaroitin pelastaa ihmishenkiä

Lämmitys

Pohjoismaissa vietetään yhteistä palovaroitinpäivää joka vuosi 1.12. Tavoitteena on herättää keskustelua paloturvallisuudesta ja innostaa ihmisiä ottamaan henkilökohtaisesti vastuuta omasta paloturvallisuudestaan. Verisure Securitas Direct haluaa muistuttaa, että vain toimiva palovaroitin ja nopea toiminta pelastaa ihmishenkiä.

Jaa sosiaalisessa mediassa

Viimeisimpien SPEKin tilastojen mukaan Suomessa on tänä vuonna syttynyt 2370 asuntopaloa ja palokuolemia on ollut 70. Suomen palokuolemaluvut ovat suhteellisen korkeita ja niiden on ennustettu kasvavan väestön ikääntyessä. Vaikka suurimmassa osassa kodeista on palovaroitin, läheskään kaikilla se ei toimi niin kuin pitäisi.

– Tämä hyvin vakava asia, jonka voisi ratkaista pienellä vaivalla. Siksi kehotamme ihmisiä varmistamaan, että heillä on toimivat palovaroittimet kotonaan. Monet elävät väärässä turvallisuuden tunteessa, kun esimerkiksi palovaroittimen paristot ovat vanhentuneet eikä niitä ole muistettu vaihtaa uusiin, sanoo hälytyskeskusvastaava Jarkko Tilli Verisurelta, joka on Suomen johtava kodinhälytysjärjestelmien toimittaja.

– Paloturvallisuuden kannalta tärkeintä on se, että kodin joka kerroksessa on palovaroitin. Jos halutaan paras mahdollinen suoja, niin kannattaa harkita palovaroittimia, jotka on yhdistetty toisiinsa ja kamerailmaisimiin, joita valvotaan hälytyskeskuksesta, Tilli kertoo ja jatkaa; esimerkiksi kamerailmaisimien ansiosta Verisuren hälytyskeskuksessa savu tai tulipalo havaitaan jo alkuvaiheessa, jolloin kokeneet päivystäjämme hälyttävät oikeaa apua paikalle.

Verisuren hälytyskeskus on vastaanottanut lähes 10 000 palohälytystä tämän vuoden aikana. Hälytysten suuri määrä kertoo siitä, että palovaroittimet havaitsevat palon jo varhaisessa vaiheessa ja kamerailmaisimien ottamien kuvien perusteella hälytyksiin reagoidaan nopeasti. Näin myös todellisten palohälytysten määrä jää pieneksi.

Viisi vinkkiä paloturvallisuuden parantamiseksi:

  1. Hanki palovaroitin kodin jokaiseen makuuhuoneeseen ja eteiseen. Muista, että jokaisessa kerroksessa on oltava ainakin yksi palovaroitin jokaista alkavaa 60 neliötä kohden.
  2. Sijoita palovaroitin keskelle kattoa ja ainakin 50 sentin päähän seinistä ja nurkista.
  3. Tee paristonvaihdosta esimerkiksi joulunvalmisteluun liittyvä rutiini. Tiesithän, että tavallisen palovaroittimen paristo kestää noin vuoden verran, mutta Verisuren palovaroittimissa käytetään paristoja, jotka kestävät jopa 5 vuotta ja ilmoittavat paristojen vaihdon tarpeesta.
  4. Hanki toisiinsa yhdistetyt, älykkäät palovaroittimet. Näin esimerkiksi makuuhuoneesi palovaroitin herättää sinut, vaikka tulipalo olisi toisessa huoneessa. Hälytyksen sattuessa älykkäät palovaroittimet lähettävät sinulle myös viestin, joilloin saat tiedon kotisi hälytyksestä, missä tahansa oletkin.
  5. Valitse kameralla varustettu hälytysjärjestelmä. Hälytyksen sattuessa Verisure-järjestelmän kamerailmaisin ottaa kuvasarjan ja välittää kuvat hälytyskeskukseen, jossa voidaan aloittaa oikeat toimenpiteet myös heti tulipalon alkuvaiheessa ja paikalle saadaan tarvittavaa apua nopeasti.

Lisätietoja:

Verisure

www.verisure.fi/palo

Verisure tarjoaa ammattimaisesti valvottuja murto- ja palohälytysjärjestelmiä ja palveluita, joita voi valvoa ja ohjata älypuhelimella. Panostamme laatuun ja palveluun, minkä ansiosta asiakkaamme kuuluvat alan tyytyväisimpiin. Verisure on selkeä markkinajohtaja Suomessa ja osa kansainvälistä Securitas Direct -ryhmää, joka palvelee yli 1,8 miljoonaa asiakasta ja työllistää 9 000 henkilöä 14 maassa Euroopassa ja Etelä-Amerikassa.

Lähde: Deski.fi, kuva: Verisure

Julkaisuun liitetyt avainsanat:

kameravalvonta kodin turvallisuus paloturvallisuus palovaroitin palovaroitinjärjestelmä turvallisuus älypalovaroitin


Artikkelin aiheeseen liittyviä yrityksiä: