Juhla-aterialle katetaan perinteiset kevään maut ja värit. Vaikka ainekset tuovat menyyseen luksuksen tuntua, ateria on pikemminkin raikas kuin liian tuhti. Pääruuaksi tarjoiltava kampasimpukkapasta hurmaa maullaan ja koreudellaan.
28.3.2023
Näistä aineksista syntyy kampasimpukkapasta neljälle
500 g pinaattituorepastaa
1 purjo
4 rkl voita
800 g kampasimpukoita tuoreina tai sulatettuina
Kastike
tilkka öljyä
yksikyntinen valkosipuli murskattuna
2 tl tuoretta inkivääriä tai inkivääritahnaa
5 dl kermaa
2 dl kookosmaitoa
2 liha- tai kalaliemikuutio
4 rkl valkoviiniä
2 rkl, eli n. ½ limetin mehu
ripaus curryjauhetta
2 tl kuivattua chilirouhetta
suolaa
sokeria
Koristeluun
mätiä tai kaviaaria
Aloita pastakastikkeen valmistuksesta. Lirauta paistinpannulle tai kasariin tilkka öljyä. Lisää valkosipuli ja inkivääri. Anna aromien avautua ja kaada joukkoon kerma ja kookosmaito. Lisää lihaliemikuutio, ja keitä seosta hieman kokoon.
Lisää valkoviini, limetin mehu ja mausteet. Anna keittyä vielä hieman kasaan niin, että mausteet pääsevät oikeuksiinsa. Laita kastike hetkeksi sivuun.
Keitä pasta. Kuullota purjo voissa paistinpannulla ja laita hetkeksi sivuun.
Mikäli käytät pakastettuja kampasimpukoita, sulata niitä kylmän veden alla noin 20–30 minuuttia. Pyyhi sulatetut kampasimpukat kuiviksi talouspaperilla ja ruskista paistinpannulla molemmin puolin öljytilakassa.
Kokoa annokset. Laita lautaselle keitettyä pastaa, lisää kuullotetut purjot ja kampasimpukat. Koristele mädillä ja kaada päälle vielä runsaasti kastiketta.
Kampasimpukkapasta maistuu näiden viinien kanssa
Pannonhalmi Rajnai Rizling 2020, 14,99 €/0,75 l: Vuonna 996 perustetun ja edelleen toimivan Pannonhalman luostariviinitilan käsialaa oleva, Riesling-rypäleestä valmistettu raikkaan hedelmäinen valkoviini sopii hyvin merenelävien kanssa.
MAINOS
MAINOS LOPPUU
Granbazán Ámbar Albariño 2020, 21,98 €/0,75 l: Vegaanisessa viinissä yhdistyvät pureskeltava hedelmäisyys, runsas tasapainoinen hapokkuus ja valtameren suola. Siinä on tarpeeksi luonnetta ja eleganssia kampasimpukoille.