MAINOS

Kasvispiiras sesongin kasviksista – helppo resepti

Ruoka

Täyteläisen ruokaisa kasvispiiras syntyy helposti sesongin kotimaisista raaka-aineista.

Jaa sosiaalisessa mediassa
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS PÄÄTTYY

Kasvispiiras eli sadonkorjaajan piirakka valmistuu vaivatta sesongin maukkaista kasviksista.

Kasvispiiras valmistuu näillä aineksilla

Pohjaan

  • 2 dl maitoa
  • 15 g (1/3 palaa) tuorehiivaa
  • noin 3,5 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl kauraleseitä
  • 0,5 tl suolaa
  • 0,5 dl juoksevaa margariinia tai öljyä

Täytteeseen

  • 300 g parsakaalia
  • 1 sipuli
  • 1 – 2 porkkanaa
  • 1 kesäkurpitsa (noin 200 g)
  • 1 – 2 (punaista) paprikaa
  • öljyä paistamiseen
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 1 tl suolaa
  • 0,5 tl viispippuria
  • 1 rkl silputtua oreganoa tai basilikaa

Päälle

  • 2 dl ruokakermaa
  • 2 munaa
  • (1 dl juustoraastetta)

Valmista kasvispiirakan pohjataikina

  1. Murenna hiiva kulhoon ja kaada päälle hiukan maitoa.
  2. Sekoita, kunnes hiiva on liuennut.
  3. Lisää loput maidosta, lähes kaikki jauhot, kauraleseet, suola ja margariini.
  4. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Lisää tarvittaessa jauhoja, mutta taikina saa olla pehmeää.
  5. Peitä kulho liinalla ja anna taikinan kohota täytteen valmistumisen ajan.

Valmista täyte

  1. Paloittele parsakaalin kukinnot pienemmiksi.
  2. Kuori parsakaalin kova varsi ja suikaloi varsi ohuiksi suikaleiksi. Kuori sipuli ja porkkanat ja leikkaa ohuiksi suikaleiksi.
  3. Suikaloi myös kesäkurpitsa ja puhdistetut paprikat.
  4. Kuumenna öljy tilavassa pannussa ja kuullota parsakaalin varsia, porkkanoita ja sipulia viitisen minuuttia sekoitellen.
  5. Lisää paprikat, parsakaalinkukinnot ja kesäkurpitsat ja kypsennä toiset viisi minuuttia.
  6. Mausta ja anna seoksen hieman jäähtyä.
  7. Taputtele pohjataikina piirakkavuoan (halkaisija noin 28 cm) pohjalle ja reilusti reunoille. Taikina saa vaikka hiukan tulla reunan yli.

Paista kasvispiiras uunissa ja nauti

  1. Levitä kasvikset taikinan päälle vuokaan.
  2. Sekoita kerma ja munat ja lisää kasviksille.
  3. Ripottele pinnalle halutessasi juustoraastetta.
  4. Kypsennä piirakkaa 200 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla noin 30 minuuttia.
  5. Anna piirakan levähtää hetki uunista ottamisen jälkeen.
  6. Tarjoa kasvispiirakka lämpimänä.

Vinkki: Voit vaihtaa osan vehnäjauhoista sämpyläjauhoihin.

Syötkö riittävästi kasviksia, marjoja ja hedelmiä?

Kasvikset, marjat ja hedelmät ovat hyvän ruokavalion kivijalka. Juureksia, vihanneksia, marjoja, hedelmiä ja sieniä tulisi nykysuositusten mukaan syödä vähintään 500 grammaa päivittäin eli kuuden oman kourallisen verran eri aterioille jaettuna.

Kokeile myös herkullisia sienireseptejämme!

 

Kantarelli on herkullinen ruokasieni

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

kasvikset piirakka ruokaohje sadonkorjuu


Lisää samasta aiheesta