Katto suojaa ja kruunaa talosi

Talo

Talon kate pitää sateen loitolla. Aluskate ohjaa tiivistyvän veden turvallisesti pois ja riittävä tuuletus pitää kosteuden poissa sekä rakenteet kuivina. Hyvä katto pitää siis talon terveenä.

Huonolla ja elinkaarensa lopussa olevalla katolla voi olla vakavia seurauksia koko talon terveydelle. Katolla käynti ja silmämääräinen tarkistaminen antaa osviittaa tilanteesta: näkyykö esimerkiksi tiilien tai peltien vaurioita.

Kaikki katon puutteet eivät kuitenkaan näy päälle, vaan kosteus voi päästä valumaan talon muihin rakenteisiin vaivihkaa esimerkiksi rikkinäisestä tai muuten puutteellisesta aluskatteesta. Kannattaa siis pyytä ammattilainen arvioimaan katon kunto, jos itse ei ole varma.

Aluskate erityissyyniin

Toimiva ja ehjä katto edistää sisäilman raikkautta, joten kattoremontin tarpeen voi huomata nenällä: ummehtunut haju sisällä saattaa kertoa kattovaurioista.

Myös katon ikä antaa vihjeitä remonttitarpeesta. Tällä hetkellä uusitaan 1990-luvun alun tai sitä vanhempien talojen kattoja.

Aina ei vanhoillekaan katoille tarvitse tehdä mitään, mutta mahdollinen korjaustarve kannattaa tutkia joka tapauksessa iäkkäissä taloissa. Aluskatteessa saattaa esimerkiksi olla puutteita tai se voi vanhoista taloista puuttua kokonaan, mikä lisää remontin tarvetta. 

Kattoremontti sujuvasti

Kattoremontin ei tarvitse kestää viikkokausia, vaan oikeat ammattilaiset pystyvät viemään sen läpi jopa parissa päivässä.

– Pääsemme nosturiautolla suoraan työmaalle, ja homma sujuu joutuisasti, kertoo Varsinaissuomen yksikönjohtaja Janne Lehtola Kattokeskuksesta. Yritys uudistaa kattoja Varsinaissuomen ja Uudenmaan lisäksi Pirkanmaalla, Kuopiossa ja nykyään myös Jyväskylässä.

Lähestyvä talvi ei suinkaan haittaa kattoremontin tekoa vaan päinvastoin, sillä talvella on vähemmän asennusta haittaavan vesisateen vaaraa ja toisaalta roudasta kova maa kestää katolta pudotettavat materiaalit ja piha pysyy kunnossa.

Kattokeskus asentaa tiili- ja peltikattoja. Kattoremontin yhteydessä voi myös vaihtaa peltikaton tiilikatoksi, jos vain talon rakenteet kantavat tiilien painon.

– Käytämme Ruukin peltejä ja Ormaxin tiilejä eli olemme valinneet markkinoiden parhaat merkit, Lehtola huomauttaa.

Kattokeskuksen kautta saa myös rahoituksen remonttiin.

Näin kattoremontti etenee

1. Suunnittelu: Kattoasiantuntija kartoittaa asiakkaan kanssa kattoremontin tarpeen. Samalla päätetään sopivat katemateriaalit.

2. Tarjous: Kattokeskus antaa kiinteän tarjouksen, johon kirjataan yhdessä sovitut asiat kattourakasta, kuten hinta ja oikeat kattoratkaisut ja niiden toteutus.

3. Asennus: Ammattitaitoiset asentajat tekevät uudet katot ja kattoremontit sopimuksen mukaisesti.

4. Siivous: Työmaa jätetään siistiin kuntoon eli urakoitsija huolehtii kaikki kattoremontista aiheutuneet jätteet pois.

5. Takuu: Kattokeskus antaa asennukselle viiden vuoden takuun. Valmistaja antaa katemateriaalille 10 – 50 vuoden takuun valitun katemateriaalin mukaan.

Katso video kattoremontista!

Julkaisuun liitetyt avainsanat:

aluskate kate katto Kattokeskus Kattokeskus Oy kattoremontti Ormax peltikate peltikatto ruukki tiilikate tiilikato

Julkaisuun liitetty yritys

http://www.kattokeskus.fi

Kattokeskus on vuonna 1997 perustettu pirkkalalainen perheyritys. Meillä on vankka kokemus erilaisista kattoremonteista ja huolloista. Toimimme Pirkanmaalla, Uudellamaalla, Savossa sekä Varsinais-Suomessa. Omat toimitilat, nykyaikainen kalusto, kokenut työnjohto ja ammattitaitoinen henkilöstö takaavat nopeat ja varmat toimitukset.

Lue lisää: Kattokeskus