Siirry pääsisältöön

Kattopellit tulivat luvattuna päivänä. Villa Unelma viikko 45.

Yleinen
Iltaisin kävimme nostamassa peltejä katolle ja työmaapäällikkö laittoi päivän aikana aina yhden puolen.

Oli kuulemma oikein mukava ja järkevä asennustapa. Ja taas saimme kiitosta työmaapäälliköltä kun vaihdoimme materiaalin suunniteltua kevyempään. Edellinen samasta aiheesta saatu kiitos tuli kun vaihdoimme painavat kiviharkot (n.23kg/kpl) kevyisiin EPS-valuharkkoihin (n.1,7kg/kpl). Loppuviikosta katoksen pellit olivatkin jo paikoillaan.

 

Talon kattopalkit tulivat sovitusti.

Olemme pohtineet lisäeristeiden määrää erinäköisten laskutoimitusten kautta. Ideana on siis, että ulkopuolisilla lisäeriteillä seinien lopullinen U-arvo oli <= 0.1. Laskelmissa on monissa vaihtoehdoissa mukana myös sisäpuolista eristämistä polyuretaanilevyillä. Laskelmat eivät välttämättä ole ihan 100% totuudenmukaisia mutta ovat olleet meillä pohdintojen taustalla. Ideana on joka tapauksessa rikkoa seinäpintaa lisäeristeillä niin, ettei seinä näyttäisi ihan tylsältä kun jätämme julkisivukuvassa näkyvät puurimoitukset pois. Puurimat hylättiin jo aika alkuvaiheessa mutta niiden poistamiseen kuvista ei uhrattu sen enempää suunnittelijoiden aikaa.

Seuraa Villa Unelman valmistumista! Tero Niemi ja Hanna Castrén-Niemi rakentavat Tuusulaan unelmiensa taloa, ”asumismukavaa passiivitaloa”. Tavoitteena on mm. aurinkoenergian ja taloautomaation laaja hyödyntäminen. Yksityiskohdat selkiytyvät sitä mukaa kun rakentaminen etenee. Talon on tarkoitus valmistua vuoden 2009 juhannukseen mennessä. Lue lisää rakentamisen vaiheista alla olevista linkeistä, jokaista rakennusvaihetta on myös mahdollisuus kommentoida kunkin jutun jälkeen.

MAINOS
MAINOS LOPPUU

Villa Unelman tarina jatkuu, lue lisää alla olevista linkeistä!

 

MAINOS
MAINOS LOPPUU