MAINOS

Kauhutarinoita vesivahingoista, osa 3: WC-pöntön vesisäiliö halkesi

Talo

Suomessa tapahtuu joka päivä yli 100 vesivahinkoa jotka aiheuttavat kodeissa vahinkoa miljoonien eurojen edestä. Yksikään, joka on kokenut vesivahingon omassa kotonaan, ei osannut odottaa vahinkoa joka tuli aivan yllättäen. Näin ei tarvitse olla, koska vesivahingon voi ennaltaehkäistä helposti.

Jaa sosiaalisessa mediassa
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS PÄÄTTYY

Vahinko sattui yöllä noin 3 vuotta sitten. WC-pöntön posliininen vesisäiliö halkesi ihan täysin varoittamatta keskellä yötä, kukaan ei ollut vessassa. Vuoto oli ihan täysin äkillinen, sillä olimme itse makuuhuoneessa nukkumassa.

WC:n lattia ja sen alapuoliset eristeet jouduttiin vaihtamaan ja rakenteita kuivattamaan. Korjauksen maksoi vakuutusyhtiö, emmekä joutuneet muuttamaan pois korjauksen ajaksi.

Jatkossa talon veden pääsulkuventtiili käännetään aina kiinni asentoon, kun talosta poistutaan pidemmäksi aikaa. Lisäksi WC-pönttö on vaihdettu malliin, jossa ei pitäisi olla enää tätä ongelmaa. Kyseinen posliinin jännittymis ongelma koski käsittääkseni vain yhtä Idon mallia (tai niin ainakin Idon myyntiedustaja kovasti väitti).

– Tero

Yllä kuvatun vesivahingon olisi voinut ennaltaehkäistä ja välttyä mittavilta vahingoilta käyttämällä Leakomatic-vesivuotovahtia. Vesivuotovahti mittaa jatkuvasti veden käyttöä ja havaitsee pienimmätkin vuodot katkaisten veden tulon ja ehkäisee näin isot vuodot. Lue lisää vesivuotovahdista osoiteessa www.leakomatic.com

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

Leakomatic vesivahingot vesivahinko vesivahinkoriski vesivuoto vesivuotovahinko vesivuotovahti