MAINOS

Vesivahinko on iso urakka – kauhutarinoita vesivahingoista, osa 4

Talo

Suomessa tapahtuu joka päivä yli 100 vesivahinkoa jotka aiheuttavat kodeissa vahinkoa miljoonien eurojen edestä. Yksikään, joka on kokenut vesivahingon omassa kotonaan, ei osannut odottaa vahinkoa joka tuli aivan yllättäen. Näin ei tarvitse olla, koska vesivahingon voi ennaltaehkäistä helposti.

Jaa sosiaalisessa mediassa
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS PÄÄTTYY

Talomme on 4 h +k, rakennettu vuonna 1988, jota myös parhaillaan elettiin. Keittiössämme oli parkettilattia ja kiinnitin huomioni parketin tummuneeseen saumaan (pesupisteen edessä). Mieheni oli sitä mieltä, että poikamme oli vaan vettä loiskutellut. Seuraavana päivänä seurasin saumaa ja huomasin, että tummentuma oli levinnyt. Silloin ei enää pienen pojan jekut mennyt läpi. Kyseessä oli vesivahinko.

Tuumasta toimeen, soitto vakuutusyhtiöön ja kosteusmittaaja paikalle. Mittaaja kartoitti vahingon ja lattiat revittiin ylös kahdesta makuuhuoneesta sekä olohuoneesta. Kuivurit paikalle ja perhe evakkoon. Hintaa remontille tuli useita kymmeniä tuhansia. Remonttimiehet olivat sitä mieltä, että vuoto johtui keittiön ja kodinhoitohuoneen välisestä putkesta.

Eikä siinä vielä kaikki – päästiin vuoden 1999 loppu kevääseen. Odotin viimeisilläni toista lastani ja huomasin talon ulkopuolella talon laatan olevan märkä – toinen vesivahinko! Taas sama rumba. Tällä kertaa vahinko oli vielä suurempi, mutta vuotokohtaa ei meinannut löytyä. Lopulta kodinhoitohuoneen vesikiertoinen lattialämmitys lämpökuvattiin ja sieltä löytyi vuoto. Tällä kertaa meni viikkoja asunnon kuivatukseen sekä lattioiden uusimiseen. Vain yksi makuuhuone jäi ennalleen. Taas kymmenien tuhansien vahingot. Vakuutusyhtiö tuli korvauksissa hyvin vastaan, mutta eivät toki kaikkea korvanneet (ikävähennykset).

Nyt suunnitelmissa käyttövesiputkien remontti, koska vesivahinko on niin hirvittävä rumba, ettei sitä kukaan omalle kohdalle toivo. Eli kyllä tässä talossa saisi joku muu vesivuotoja vahtia kuin äiti itse.

Vesivahinko

– Heli

Yllä kuvatun vesivahingon olisi voinut ennaltaehkäistä ja välttyä mittavilta vahingoilta käyttämällä Leakomatic-vesivuotovahtia. Vesivuotovahti mittaa jatkuvasti veden käyttöä ja havaitsee pienimmätkin vuodot katkaisten veden tulon ja ehkäisee näin isot vuodot. Lue lisää vesivuotovahdista osoiteessa www.leakomatic.com

Lue myös: Kauhutarinoita vesivahingoista osa 3: WC-pöntön vesisäiliö halkesi, Kauhutarinoita vesivahingoista osa 2: Kaikki remontoitiin uudelleen, Kauhutarinoita vesivahingoista osa 1: ”Keittiön lattia lainehti nilkkoja myöten”, Kylpyhuoneessani on vesivahinko – kuka korvaa?, Huolestuttaako vesivahinko? ja Ennaltaehkäise vesivahinko ja säästä suuret korjauskulut

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

Leakomatic vesivahingot vesivahinko vesivahinkoriski vesivuoto vesivuotovahinko vesivuotovahti