Siirry pääsisältöön

Kaunis luonnonallas houkuttelee uimaan

Piha
Tässä puutarhassa kaikki rakennetaan improvisoiden ja tunteella sitä mukaa kun ideat kehkeytyvät. Täydellisyyteen ei tarvitse pyrkiä, sillä arkipäivän työelämässä on tarpeeksi haasteita. Altaan valmistumiseen kului kaksi vuotta, mutta siitä tulikin todella kaunis.
Kuin etelässä! Aurinkokatos suojaa paahteelta. Luonnollista vaikutelmaa korostettiin hyödyntämällä tasoerot asentamalla terassilaudat eri suuntiin ja tasoihin.

Altaan paikalle tehtiin alun perin ensin nurmikko ja sulkapallokenttä. Kallioisen tontin kaikkien halkeamien täyttämiseen tarvittiin todella paljon maata, laskeminen lopetettiin 60 kuormallisen jälkeen.

Kymmenen vuotta myöhemmin sulkapallokenttä sai väistyä uusien unelmien tieltä. Perhe halusi tilalle epäsymmetrisen luonnonaltaan, jossa olisi kunnolla tilaa uimiselle ja vesileikeille.

Porrastettu terassi on sään ja tuulen patinoima. Altaan reunalla kasvaa köynnöshortensiaa ja havupuita.
Porrastettu terassi
on sään ja tuulen patinoima. Altaan reunalla kasvaa köynnöshortensiaa ja havupuita.

MAINOS
MAINOS LOPPUU

Luonto on osa rakennelmaa. Kun päätös altaan rakentamisesta oli tehty, kalliota haluttiin paljastaa mahdollisimman paljon ja sen päällä oleva maa kaivettiin kokonaan pois.

Altaan syvään osaan valettiin kaksimetrinen betonimuuri ja lopuksi rakennettiin eri tasoista muodostuva epäsymmetrinen terassi, joka on jo itsessään taideteos.

Onnellisen sattuman kautta allasta reunustamaan onnistuttiin saamaan kaunis, suurista bambun rungoista tehty seinä, jonka piti aikoinaan päätyä eläintarhan apinataloon. Se sijoitettiin altaan alempaan osaan, ja se muodostaa yhdessä sypressien ja köynnöshortensian kanssa kauniin kehyksen ja antaa lisäksi näkösuojan tieltä.

Luonnolliset materiaalit olivat tärkeitä altaan kokonaisvaikutelman kannalta. Myös jatkuvassa liikkeessä olevan veden liplatus lisää aitouden tunnetta. Palokunta suostui täyttämään altaan alun perin sillä perusteella, että metsäalueella tarvitaan vesivarantoja, jos syttyisi tulipalo.

MAINOS
MAINOS LOPPUU

Hiekkasuodattimet sekä pumppu- ja putkijärjestelmä rakennettiin itse.

Lisää upeita kuvia seuraavalla sivulla.

 

Paikallisen puuseppäkoulun huonekaluseppäoppilaat rakensivat altaan luona olevan sillan.
Opinnäytetyö.
Paikallisen puuseppäkoulun huonekaluseppäoppilaat rakensivat altaan luona olevan sillan. Oppilaiden tehtävänä oli mm. tehdä kahdeksan metrin jännevälin sillalle lujuusmittaukset. Valitettavasti alkuperäinen, aasialaistyylinen punainen kaide jouduttiin vaihtamaan, sillä se ei ollut painekyllästetty. Sillan päädyssä kasvaa kärhöä kauniissa säleikössä.

MAINOS
MAINOS LOPPUU

Pehmeät ruohomättäät ja muut istutukset tuovat altaalle aasialaista tunnelmaa.
Pehmeät ruohomättäät
ja muut istutukset tuovat altaalle aasialaista tunnelmaa.

Bambuaidan ympärillä kukkii värikäs kukkaketo.
Bambuaidan
ympärillä kukkii värikäs kukkaketo.

MAINOS
MAINOS LOPPUU