Kausiruokaa juureksista

Piha
Juuresten kulutus on jouluna huipussaaan. Silloin menekki on kolminkertainen muihin kuukausiin verrattuna. Hauskan kasvistestin avulla voit selvittää oman kasvisten kulutuksesi!

Lanttulaatikoiden ja rosollien kulta-aika on huulilla, ja sitä odoteltaessa ruokapöydän voi kovin helposti kruunata ihanilla paahdetuilla juureksilla.

Juuresten kulutus on joulun aikaan huipussa suomalaisten ruokataloudessa, silloin menekki on kolminkertainen muihin kuukausiin verraten.

Joulun perinneruoat tekevät kunniaa lantulle, porkkanalle ja punajuurelle. Juureksia myydään tähän aikaan edullisesti useamman kilon pusseissa ja nyt kannattaakin täyttää kellarit ja kylmiöt vähän pidemmäksi aikaa, jollei siellä ole oman kasvimaan satoa varastossa. Kevättalvella tarjonta hiipuu.

Porkkana on ykkönen

Porkkana on juuresten ylivoimainen ykkönen, sitä suomalainen syö noin 9 kiloa vuodessa, ja se onkin tilastoissa heti kolmantena kasviksena tomaatin ja kurkun jälkeen.

MAINOS
MAINOS LOPPUU

Kaikenlaisten kasvisten syöntisuositus on puoli kiloa eli kuusi kourallista päivässä. Juuresten lisäksi erilaiset vihannekset, marjat ja hedelmät kuuluvat kasviksiin, mutta perunat painivat omassa sarjassaan.

Hauskan kasvistestin avulla voit selvittää oman kasvisten kulutuksesi, se löytyy osoitteesta www.kasvikset.fi/kasvistesti.

Lue myös nämä Joulukuun Vihervinkit

Valkea vai vihreä joulu >

Sanomalehteä talteen puutarhatöitä varten >

MAINOS
MAINOS LOPPUU

Tee ainakin tämä joulukuussa >

Idea: kierrätysjoulupallot >