MAINOS

Käytä öljylämmitys laskussa säästyvät eurot huoltoihin ja remontteihin

Lämmitys

Lämmitysöljy on halventunut ja öljylämmittäjien kannattaa nyt käyttää öljylaskussa säästyvät eurot huoltoihin ja remontteihin, jotka parantavat lämmitysjärjestelmän energiatehokkuutta.

Jaa sosiaalisessa mediassa
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS PÄÄTTYY

Säännöllisesti huollettu lämmitysjärjestelmä on huoltamatonta energiatehokkaampi.

– Säännöllisesti huollettu lämmitysjärjestelmä on huoltamatonta energiatehokkaampi eikä siis tuhlaa energiaa. Kun huolloista huolehditaan, järjestelmä toimii kuten pitää ja öljyä kuluu vähemmän, korostaa erityisasiantuntija Eero Otronen.

Lämmitysöljyn litrahinta on tänä vuonna liikkunut keskimäärin 80 sentín tuntumassa. Hinnat ovat laskeneet vuoden takaisesta tasosta noin neljänneksen ja toissa syksyisestä tasosta yli 30 prosenttia. Hinnoissa on aina normaalia, kilpailusta johtuvaa vaihtelua. Keskiverto öljylämmittäjä on saavuttanut noin 600-800 euron säästön vuositasolla, jos verrataan muutamaan edelliseen vuoteen. Arvio on tehty 2 300 litran vuosikulutuksella.

– Rahallisen säästön määrä vaihtelee ja riippuu luonnollisesti aina siitä, millainen kiinteistö on kyseessä kaiken kaikkiaan, huomauttaa Otronen.

Poltin, säädöt, kattila

Tärkeää on muistaa poltinhuolto ja lämmityksen säätölaitteiden kunnon tarkastus.

Öljypoltin tulee huoltaa joko kahden vuoden välein tai 5 000 öljylitran kulutuksen jälkeen riippuen siitä, kumpi rajapyykki saavutetaan ensiksi. Yli kymmenen vuotta vanha poltin tulisi huoltaa vuosittain. Jos polttimella on ikää jo 15-20 vuotta, on korkea aika vaihtaa se uuteen.

Koko öljylämmityslämmitysjärjestelmää ajatellen oleellista on kattilan kunto. Yli-ikäinen kattila kannattaa vaihtaa uuteen, joka parantaa energiatehokkuutta sekä pienentää öljynkulutusta. Uusimista on aika ruveta suunnittelemaan, kun vanhalla kattilalla on ikää 20-25 vuotta. Jos kattila on asennettu ennen vuotta 1985, on korkea aika uusia se nyt.

Uuden kattilan hyötysuhde voi olla jopa kymmeniä prosentteja vanhaa parempi, ja lämmityskustannukset alentuvat kattilan uusinnassa saman verran. Lisäksi uusi kattila on vanhaa varmempi toiminnassaan.

Huolto luvanvaraista toimintaa

Öljypolttimen ja -kattilan huolto ovat luvanvaraista toimintaa. Ammattilainen osaa talossa käydessään samalla neuvoa lämmittäjää myös muissa häntä askarruttavissa kysymyksissä.

Kun huolto on ajankohtaista, voi ottaa yhteyden joko ennestään tuttuun huoltoliikkeeseen tai katsoa alan ammattilaisten yhteystietoja verkosta. Tietoja löytyy keskitetysti esimerkiksi Lämmitysenergia Yhdistyksen sivujen urakoitsijahausta www.ley.fi.

Öljylämmitykseen liittyvistä kysymyksistä löytyy tietoa verkosta muun muassa Öljyalan Palvelukeskuksen öljylämmittäjän neuvontasivuilta www.oljylammitys.fi.

Lisätietoja:

Lämmitysenergia Yhdistys

www.ley.fi

Öljyalan Palvelukeskuksen neuvontasivu

www.oljylammitys.fi

Öljy- ja biopolttoaineala ry

www.oil.fi

Öljy- ja biopolttoaineala ry on jäsentensä etu- ja yhteistyöjärjestö. Järjestön päämääränä on edistää nestemäisten polttoaineiden vastuullista käyttöä ja osallistua kestävän energiatulevaisuuden kehittämiseen sekä rakentaa puitteita alan kannattavalle toiminnalle. Järjestön omistama Öljyalan Palvelukeskus Oy vastaa öljyalan energiatehokkuussopimus Höylä III:n toimeenpanosta sekä toteuttaa toimialatason ympäristö- ja koulutushankkeita. Verkkosivut www.oil.fi

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

lämmitysöljy öljykattila öljylämmitys öljysäiliö öljysäiliötila


Lisää samasta aiheesta