Jospa paketissa olisikin käytetty joululahja

Sisustus

Käytetty joululahja voisi olla vaihtoehto joka neljännelle lahjan ostajalle, kertoo tuore tutkimus. Lue lisää.

Jaa sosiaalisessa mediassa

Kolme viidestä suomalaisesta on sitä mieltä, että joululahjan voi nykyään ostaa aivan hyvin myös käytettynä, sillä tutkimuksen mukaan 27 prosenttia suomalaisista aikoo ostaa tai harkitsee ostavansa joululahjansa tänä vuonna käytettynä. Syynä on usein halpa hinta, mutta käytetty lahja on vastaajien mielestä myös uutta ekologisempi ja siinä on ajan patinaa. *

33 prosenttia kaikista suomalaisista sanoo, että sillä, onko lahja uusi vai käytetty, ei ole väliä, kunhan se on hyvässä kunnossa. 27 prosenttia sanoo harkitsevansa nimenomaan käytetyn lahjan ostoa. Tärkein syy käytetyn lahjan ostolle on paitsi hinta, myös se, että käytetty lahja on uutena ostettua ekologisempi. Lisäksi kahdeksan prosenttia vastaajista sanoi, että käytetyllä lahjalla on tarina ja ajan patinaa, jotka tekevät siitä persoonallisemman kuin uudet tavarat.

Käytetty joululahja kerää myös vastustajia

vertaiskauppatutkimus

”Kuluttajien asenne näyttää muuttuneen. Nyt arvostetaan enemmän kestävää laatua ja ainutlaatuisuutta kuin kertakäyttötavaraa. Joskus tuotteen ikä tuo sille suorastaan lisäarvoa. Näin on käynyt esimerkiksi rannekelloille, joiden ympärille on muodostunut oma harrastajakuntansa” , Huuto.netin tuotepäällikön Toni Ruuska sanoo. Esimerkiksi käytettyjen rannekellojen hinnat nousevat vertaiskaupassa paikoin useisiin tuhansiin euroihin.

Kaikki eivät vielä ole innostuneet käytetyistä lahjoista. 41 prosenttia kyselyyn vastanneista sanoi, että ei halua antaa käytettyä tavaraa lahjaksi.

Vastaajat saivat myös listata, missä tuoteryhmissä he erityisesti ovat kiinnostuneet ostamaan tuotteita vertaiskaupassa.

  • Suosituin ryhmä oli huonekalut (49 %)
  • Toiseksi tulivat keräilytavarat (43 %)
  • Seuraavina olivat elektroniikka (41 %) sekä
  • Musiikkitallenteet ja kirjat (41 %)

Käytettyä verkossa:

www.huuto.net
www.tori.fi
www.vähänkäytetty.fi

salkku - käytetty joululahja

Kaikki eivät vielä ole innostuneet käytetyistä lahjoista. 41 prosenttia kyselyyn vastanneista sanoi, että ei halua antaa käytettyä tavaraa lahjaksi.

* Tiedot käyvät ilmi Huuto.netin teettämästä Suomalaiset ja vertaiskauppa 2014 –tutkimuksesta. Tutkimus toteutettiin Cint-paneelin kautta verkkokyselynä. Otos on valtakunnallisesti edustava sukupuolen, iän ja asuinalueen mukaan. Kyselyyn vastasi 1 028 yli 15-vuotiasta suomalaista ja se toteutettiin lokakuussa 2014.

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

joululahjat kierrätys vertaiskauppa


Kysy asiantuntijalta


Artikkelin aiheeseen liittyviä yrityksiä: