Nina ja Heikki päättivät viime syksynä uudistaa keittiötään. Kokonaan ei 1990-luvulla valmistuneen talon keittiötä kannattanut purkaa, sillä keittiö oli edelleenkin toimiva. Kaappitilaa ja työ- sekä laskutasoa oli perheen tarpeisiin riittävästi. Kaappien oviinkaan ei haluttu koskea, sillä ne oli päivitetty neljä vuotta sitten. Sen sijaan kiveä jäljittelevät laminaattitasot ja välitilan tummasävyiset laatat eivät enää miellyttäneet asukkaiden silmää.

Nina oli haaveillut jo pitempään aidoista luonnonkivitasoista, sillä ne ovat hänen mielestään tyylikkäät ja käytössä huolettomat. ” Kivitason päälle voi laskea kuumat pellit ja padat suoraan uunista. Eikä haittaa jos tasolle kaatuu marjamehua tai punaviiniä”, Nina kertoo.

Rosteriset kodinkoneet antavat keittiölle modernin ilmeen
Rosteriset kodinkoneet antavat keittiölle modernin ilmeen. Pöytätaso on massiivitammea. Keittiön piristykseksi Nina hankki Arieten Disney – leivänpaahtimen ja -voileipägrillin, jolla iltapala syntyy näppärästi.

Sopiva graniittikivitaso löytyi Kiviexperteiltä. Väriksi Nina ja Heikki valitsivat Ylämaan ruskean. Kivessä oli myös Ninaa miellyttävä kaunis ja elävä pinta. Kivitasojen asentaminen oli ainut työ remontissa, joka suosiolla annettiin ammattimiesten käsiin. Asentajat tekivät paikan päällä kivitasoon aukot altakiinnitettävälle keittiöaltaalle ja uudelle keraamiselle liedelle. Reilunkokoisen altaan Nina löysi Franken mallistosta.

Kivitasojen lisäksi huomattiin, että keittiön tammea jäljittelevä aamiaispöytä- ja baaritiskitaso olivat jo aikansa eläneet. Ne päätettiin myös vaihtaa aitoihin tammitasoihin. Ratkaisuun pari on tyytyväinen, sillä puu toi keittiöön ripauksen pehmeyttä ja lämmintä tunnelmaa.

Keittiön valoisuutta päätettiin lisätä laatoittamalla välitila italialaisilla mattapintaisilla laatoilla.

Keittiön pohjapiirros

Tehoa teräksestä

Kuten remonteissa on tapana, yksi asia johtaa toiseen. Valkoisen linjan koneet alkoivat tuntua aikansa eläneiltä uutuuttaan hohtavien tasojen rinnalla, joten asukkaat päättivät uusia myös keittiön koneet. Ainoastaan vanha uuni sai jäädä paikalleen. Keittiöön haluttiin myös lisää kylmätilaa, joten perinteisen jääkaappipakastin yhdistelmän sijaan hankittiin erillinen jääkaappi ja pakastin. Yhdessä rinnakkain laitteet muodostavat kauniisti hohtavan seinäpinnan.

Nina ja Heikki ovat tyytyväisiä uuteen keittiöönsä. ”Rahaa tosin kului enemmän kuin etukäteen suunnittelimme, mutta säästöäkin syntyi ja siksi saatoimme panostaa laadukkaisiin materiaaleihin.”

Automaattitoiminnolla varustettu Oraksen Ventura -hana on keittiössä kätevä
Automaattitoiminnolla varustettu Oraksen Ventura -hana on keittiössä kätevä. Syvä, altakiinnitettävä keittiöallas Franken.
Kiiltävät graniittitasot tuovat keittiöön ylellistä ilmettä
Kiiltävät graniittitasot tuovat keittiöön ylellistä ilmettä. Punaiset astiat ja essu Stockmann.

5 vinkkiä

  • Päivitä keittiön koneet. Teräksen väriset koneet antavat keittiölle tehokkaan ilmeen.
  • Uudet työtasot tuovat tyyliä keittiöön.
  • Hanki moderni hana
  • Vaihda välitilan kaakelit
  • Piristä keittiötä uusilla astioilla ja vimpaimilla!

Paljonko maksoi?

Huom! Vuoden 2007 hintataso.

Liesi 390 euroa (Rosenlew)
Astianpesukone noin 900 euroa (Gram)
Jääkaappi noin 1000 euroa (Gram)
Pakastin noin 1000 euroa (Gram)
Liesituuletin noin 650 euroa (Meptek)
• Halogenvalaisimet yhteensä noin 300 euroa (Bauhaus, Massiven Tarragon Cucina-mallistosta)
Kivitasot asennettuina noin 2200 euroa. (Kiviexpert)
Puutasot (keittiönpöytälevy ja baaritiski) noin 900 euroa (Paarman Kaluste)
Laatat noin 400 euroa (Laattapiste)
Hana noin 600 euroa (Oras)
Keittiöallas noin 600 euroa (Franke).

Yhteensä noin 8 940 euroa.