Keittiön yläkaappien ripustaminen
Olen kunnostanut yläkaappeja ja aion ripustaa ne seinälle. Miten minun tulisi menetellä, jotta saisin kaapit asennetuiksi tukevasti ja siististi vierekkäin?
Ripustamiseen on useita menetelmiä, mutta kun on kyse vanhoista kaapeista, ne kiinnitetään yleensä ruuveilla takaseinässä oleva listan läpi.

Kiinnitä ensin vaakasuora lista seinälle. Lista toimii tukena, kun kaappeja asennetaan ja se poistetaan, kun kaapit on ripustettu seinälle. Listan avulla on helppo asentaa kaapit suoraan ja tiiviisti vierekkäin. Puuseinään teet kiinnityksen ruuveilla. Tiiliseinä-, kevytbetoni ym. kiviainesseinäkiinnityksiin tarvitaan muovisia ruuvitulppia.

Tukilista kannattaa kaappia tai hyllyä sen ajan, kun ruuvien paikat merkitään. Tarkkaa työtä alusta alkaen Keittiön alakaappien sokkeli on kaapin asennuksen perusta. Sokkelin pitää olla suorassa kuin talon perustuksen. Jos tässä vaiheessa työtä harjoitetaan vilppiä, se kostautuu myöhemmin oli sitten kyseessä ostosokkelin kokoonpano tai omatekoisen asennus. Aika, joka sokkelin sovittelussa ja kiilaamisessa suoraan menee, säästyy kaksin verroin myöhemmin kaappien asennuksessa ja näkyy myös kaappien sopivuudessa ja saumojen siisteydessä.