Keittiöremontti toi valkoisen keittiön

Keittiö

Puiset kaapit ja keltaiset lattialaatat saivat väistyä uuden, säihkyvän valkoisen unelmakeittiön tieltä.

Jaa sosiaalisessa mediassa

Täällä eivät ovet enää pauku, nauraa keittiön emäntä Tiina Kiiski, ja näyttää kuinka kevyesti ja hiljaisesti laatikot lipuvat kiinni. – Koko koti avartui ja kirkastui remontin myötä.

Ennen toimeen tarttumista Tiina oli istunut monet monituiset kerrat olohuoneen sohvalla ja katsellut keittiön seinää.

– Olin jo vuosikausia ajatellut, että väliseinästä on päästävä eroon ja keittiö avattava osaksi olohuonetta.

Apua hankkeeseen Tiina sai sisustussuunnittelija Lena Törmältä ja remontti osutettiin perheen kesäloman ajaksi.

– Oli mukavaa kun ei tarvinnut asua työmiesten jaloissa.

Koko projekti sujui ripeästi, hieman alle kuukaudessa.

Keittiössä oli ennen puiset kaapinovet ja keltainen laattalattia.
Tältä keittiö näytti ennen.

Remontti toi valoa ja käytännöllisyyttä. 80-luvun lopulla tehty keittiö oli tunkkaisen värinen ja epäkäytännöllinen. Kodinkoneet oli jo uusittu aikaisemmin yksi kerrallaan teräksen värisiksi ja niiden piti sopia uusiin kaapistoihin. Kiiltävän valkoiset kaapit löytyivät Isku Keittiöstä nopealla toimitusajalla. Tasoiksi valittiin tumman ruskeaa laminaattia ja lattia päällystettiin Laattapisteen harmailla Zeus Cinza -laatoilla. Nyt lattia rajaa keittiön muusta huoneesta ja puretun seinän paikalle tuli kookas saareke.

– Uudet kaapistot ja laatikot ovat todella tilavia ja käytännöllisiä, Tiina kertoo, ja vetää auki korkean apteekkarinkaapin, joka kätkee sisäänsä kaikki kuivatarvikkeet. – Mitään ei tarvitse enää kaivaa kaapin perukoilta.

Ilmettä keventävät sirot yläkaapit, välitilaan asennettu maitolasi ja kaappien ala- ja yläreunaan näkymättömiin upotetut LED-valaisimet. Savon liesituuletin leijuu eteerisenä kaappien välissä.

– Työtasoon upotetussa suorakulmaisessa teräsaltaassa on todella kätevää tiskata isoja astioita, Tiina toteaa.

Parasta uudessa keittiössä kuitenkin on kokkailu ja samalla seurustelu sohvilla löhöilevän perheen ja ystävien kanssa. Nyt ruoanlaitto on osa illanvieton ohjelmaa.

 

Punaiset tavarat piristävät valkoista keittiötä Mikro saatiin sopimaan nurkkahyllykköön, koska sen oven aukeamissuunnan pystyi vaihtamaan.
Punaiset tavarat piristävät valkoista keittiötä ja moderni kahvinkeitin täydentää linjakkaita kalusteita. Leipälaatikko 54 e, Welmans. Russel Hobbs -kahvinkeitin 159 €, Le Creuset pressopannu 74,90 € ja muki 16 €, pannunalunen 24,90 €, Stockmann. Mikro saatiin sopimaan nurkkahyllykköön, koska sen oven aukeamissuunnan pystyi vaihtamaan. Tiskiallas on upotettu työtasoon.

 

Vetolaatikoiden puiset ruokailuvälinelokerikot ovat kauniit ja tilavat.
Vetolaatikoiden puiset ruokailuvälinelokerikot ovat kauniit ja tilavat.

Mitä maksoi?

Isku Keittiön kalusteet, liesituuletin ja mikroaaltouuni noin 11 000 €
Suunnittelutyö Lena Törmä, 1 500 €Laattapisteen lattialaatat 570 €
Keittiön purku ja uuden asennus, maalaus- ja LVI-työt, uusien pattereiden asennus ja keittiön lattialämmitys, Sipoon Insinöörirakentajat Oy, noin 10 000 €.

Tiedustelut: Isku Keittiöt / Pirketta Meronen Oy 029 0863952, Laattapiste www.laattapiste.fi, Sipoon Insinöörirakentajat Oy, www.sipooninsrak.fi, Stockmann www.stockmann.fi, Welmans www.welmans.fi.

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

keittiöremontti