Viininharrastajien joukon kasvaessa kotikäyttöön tarkoitettujen viinikaappien valikoima on runsastunut.
Viinin säilyttäminen viinikaapissa on järkevää, sillä viinit eivät pidä lämpötilan vaihteluista. Viinikaapissa viinit on helppo säilyttää juuri sopivassa lämpötilassa.
Jääkaappi ei ole oikea paikka viinille, sillä siellä viini joutuu alttiiksi lämpötilojen vaihteluille ja tärinälle.
Luonnonkorkilla suljetut viinipullot kaipaavat lisäksi riittävästi kosteutta, jotta korkki ei kuivu, kutistu tai päästä pulloon pilaavaa happea. Liian kosteassa ympäristössä korkit voivat homehtua.
Festivo 50 VL musta-tammi
Haluatko viinikaapin, joka sopii yhteen keittiösi muiden kaappien kanssa? Suomen Kotikylmiön viinikylmiöiden rungot ovat mustia, valkoisia tai harmaita. Kehykset voi valita useista väri- ja materiaalivaihtoehdoista. Voit esimerkiksi petsauttaa puukehykset haluamaasi sävyyn. Festivo 50 VL –viinikylmiön kätisyyden ja korkeuden voi säätää itse. Lukko on lisävaruste. Hinta varustuksesta riippuen 1 100–1 250 euroa.
Norcool-Scandinavian Appiliances - viinikaappi Cave100S
Tummennettu lasiovi on tyylikäs ja suojaa viinejä haitalliselta UV-säteilyltä. Norcool Cave 100 S –viinikaappi on mitoitettu noin sadalle viinipullolle. Kaapin lämpötilaalue on 8 – 15 astetta, hyllyt umpitammea ja kaapin ulkopinta ruostumatonta terästä. Hinta 2 110 euroa.