Laventelissa on kuusi osaa, jotka muodostavat kompaktin kokonaisuuden: kahvikuppi (0,25 dl), kahvivati (15 cm), lautanen (22 cm), lautanen (27 cm), syvä lautanen (22 cm) ja kulho (0,5 l). Astiaston kahvikuppi ja kahvivati on suunniteltu perinteiseen kahvikattaukseen, hehtaarimukeihin kyllästyneille.
Käytännöllisyys on Laventelin avainsana. Kaikki astiaston osat mahtuvat mainiosti astianpesukoneeseen sekä pinoutuvat astiakaappiin ja säästävät näin säilytystilaa. Astiasto on uunin, mikron, pakastuksen ja konepesun kestävä. Laventeli käy arkeen ja juhlaan, jokapäiväiseen käyttöön.
Laventelin on suunnitellut Lahden Ammattikorkeakoulun Muotoilu-instituutin 4. vuosikurssin taideteollisen muotoilun opiskelija Sami Lyytikäinen. ”Pinoutuvat kahvikupit ovat yleensä kömpelön näköisiä, ja tahdoin löytää ongelmaan uudenlaisen ratkaisun. Astiaston ilme syntyi pinoutuvan kahvikupin kautta. Kupin kaareva sisä- ja ulkomuoto jatkuu kaikissa astiaston osissa”, Sami sanoo.
Laventeli-astiastoa on saatavana kolmessa värissä: perusvalkoisena sekä kuulaina vihreänä ja sinisenä. Kuten kaikki Kermansavi-astiat, Laventeli on sekä suunniteltu että valmistettu Suomessa, Tulikiven Heinäveden tehtaalla.
Laventelia myyvät hyvinvarustetut tavaratalot, Kermansavi-myymälät sekä verkkokauppa Tulikivi Shop, www.tulikivishop.com