Siivous on hauskaa, kun vain valitset oikeat aineet ja välineet. Iloisenväriset rätit, purkit ja purnukat piristävät myös keittiön ja siivouskomeron ilmettä.
TEKSTI ANNE KORHONEN
KUVAT JEFUNNE GIMPEL / FUTURE IMAGE SEKÄ VALMISTAJAT JA MAAHANTUOJAT
Vileda Active Scrub
Miten keraamisesta liedestä saa irti pohjaanpalaneet kokkareet? Viledan Active Scrub Keraamisen lieden puhdistussieni pyyhkii pinttyneenkin lian hellävaraisesti. Hinta noin 2 euroa, myynti hyvinvarustellut päivittäistavarakaupat.
Dyson DC-16 rikkaimuri
Murut pois! Akkuporakonetta muistuttava rikkaimuri Dyson DC-16 kuuluu ajan hengen mukaisesti pölypussittomien imureiden kastiin. Rikka- imurilla hoidat näppärästi pienet sotkut vaikkapa keittiössä. Hinta noin 200 euroa, myynti Stockmann- tavaratalot.
OBH Nordica Rock
Kaunis perusimuri. OBH Nordica Rockyn hinta noin 80 euroa, myynti tavaratalot, marketit ja alan erikoisliikkeet.
Kärcher höyrypesin
Puhdista höyryllä. Kärcherin höyrypesimellä puhdistat kodin kaikki kovat pinnat muun muassa ikkunat, uunin ja lieden. Laite on erityisen näppärä kaakelisaumojen ja kaakelilattioiden pesuun. Et tarvitse lainkaan pesuaineita, vaan laitteen toiminta perustuu siihen, että kuuma höyry tunkeutuu lian ja pinnan väliin, ja irrottaa pinttyneenkin lian helposti. Höyrypuhdistin- malliston hinnat alkaen 200 eurosta. Kaksoissäiliöllä varustetun SC 1402- höyrypuhdistimen hinta noin 425 euroa. Höyrypuhdistimia kannattaa tiedustella hyvin varustetuista rautakaupoista, tavarataloista sekä www.cityclean.fi -nettikaupasta.
TOLU astianpesuaineet
Käsin pesuun. Tolu- astianpesuaineesta on saatavana kolme eri vaihtoehtoa – Tolu Luonto, Tolu Meri ja Tolu Aurinko. Vaihtoehtoja on saatavana kätevissä 500 millilitran pulloissa, jotka sopivat sekä pienten talouksien että suurien perheiden käyttöön. Hinta noin 2 euroa, myynti päivittäistavarakaupat.
Airi ikkunapuhdistaja
Ikkunoiden pesu ei ärsytä. Kiilto Airi ikkunanpuhdistussuihke on täysin hajusteeton ja väriaineeton puhdistusaine, joka on kehitetty yhteistyössä Allergia- ja Astmaliiton kanssa. Se sopii ikkunoiden pesun lisäksi peilipinnoille, ovilaseille, lasipöydille sekä lasisille atk- näyttöruuduille. Hinta noin 3 euroa, myynti esimerkiksi Citymarket.
Siivousvälinekori
Kätevästi mukana. Pölyhuiska 27 euroa, Moko. Mikrokuituliinat 6,90 euroa / 3 kpl, Clas Ohlson. Punainen kori 14,90 euroa, Moko. Nopeaan siivoukseen sopivat Tolun Futura-suihkepullot. Suihkepullojen hinnat noin 3 euroa, myynti päivittäistavarakaupat.
Tyyliä tiskaukseen
Tyyliä tiskaamiseen. Koziolin hauskat tiskiharjat 10 euroa / kpl, Soul Home Shop. Kumihanskat 12,50 euroa, Moko. Astianpesuaineen voit säilyttää Rio-pumppupullossa 8 euroa / kpl, Soul Home Shop.
Mokon rikkalapio
Pinkki ja pirteä rikkalapiosetti. 17,90 euroa, Moko
Tiskiräteissä on nyt mistä valita. Marilynja Clint tiskirätit 3,50 euroa / kpl, Soul Home Shop. Raidallinen-, pallo- ja kukkarätti 3,20 euroa/2 kpl, Clas Ohlson.
Sampo puhdistus- ja kiillotusjauhe
Perinteistä puunausta. Sampo puhdistaa hohtavan puhtaaksi posliini-, emali- ja kovamuovipinnat kuten esim. kahvi- ja teekupit, kylpyammeet, pore- ja uima-altaat. Poistaa saippuan, tiskiaineiden, kalkin ja ruosteen jättämän pinttymän muun muassa teräspinnoilta ja pesualtaista. Hinta noin 5 euroa, myynti esimerkiksi Stockmann.
Electrolux Ergorapido
Väriä imuriin! Electrolux Ergorapido 2-in-1 -akkuimurissa on yhdistetty kaksi imuria: pitkävartiseen imuriin on integroitu myös näppärä kädessä pidettävä rikkaimuri. Laitetta sopii myös pitää esillä, ja tehoa riittää jopa 80 neliölle! Värit punainen, titaaninharmaa ja helmenvalkoinen. Hinta noin 149 euroa, myynti esimerkiksi Anttila.
Yhteystietoja
Jutussa esiintyvien yritysten yhteystiedot yhdellä klikkauksella: kirjoita sivun yläosan etsi yritys-hakukenttään siivoustavarat 107 ja klikkaa Hae-painiketta.
Yhteystietoja