Keraamisen liesitason hyvät ja huonot puolet

Myös perinteinen vapaasti seisova liesi varustetaan nykyään yhä useammin keraamisella tasolla. Koska keraamisen keittotason pinta on täysin sileä, se on helppo pyyhkäistä puhtaaksi. Sen sijaan perinteiselle keittotasolle kiehahtanut maito ja rasvaroiskeet tarttuvat kiinni ja niiden puhdistaminen levyiltä ja levyjen välistä on työlästä. Mutta olipa keittotaso keraaminen tai perinteisesti valurautalevyillä varustettu, lika pitää puhdistaa tuoreeltaan, eikä sitä kannata päästää pinttymään. Keraaminen taso voi mennä pilalle voimakkaasta hankaamisesta. Sitä ei voi missään nimessä käsitellä yhtä kovakouraisesti kuin perinteistä liesitasoa, mikä myös on syytä ottaa huomioon jo valintatilanteessa. Jopa epätasainen keittoastian pohja voi naarmuttaa tasoa.