Myyntikiellon saanutta XC 60G -kaasujääkaappia on tuonut maahan Blue Import BIM Oy ja sitä on toimitettu myymälöihin 89 kpl toukokuun 2010 aikana. Jääkaappia on myyty seuraavissa myymälöissä: Motonet Oy, Häijään Säästömarket Oy, Milnet Oy, Ristiinan Ammattirealisointi Oy ja Veljekset Keskinen Oy. Jääkaappi on tilavuudeltaan 60 litraa, väriltään valkoinen ja harmaa ja sen mitat ovat seuraavat: leveys 49,0, syvyys 48,5 ja korkeus 65,5 cm. Jääkaapin hankkineita pyydetään palauttamaan se ostopaikkaan, jolloin tuotteen hinta hyvitetään asiakkaalle. Palautettaessa ei tarvitse esittää ostokuittia.


XC-60G -kaasujääkaappi edestä

Tukes sai viallisesti toimivasta kaasujääkaapista ilmoituksen kuluttajalta. Laite testautettiin ja testeissä sen todettiin tuottavan käytössä hengenvaarallisen määrän häkää. Kaasujääkaappi oli CE-merkitty ja sille oli tehty kaasulaitedirektiivin mukainen tyyppitarkastus. Merkintöjen ja asiakirjojen perusteella laitteen olisi pitänyt olla turvallinen.

Maahantuoja Blue Import BIM Oy vetää varmuuden vuoksi markkinoilta saman valmistajan toisenkin kaasujääkaapin, jonka malli on XC-43G, tilavuus 43 litraa, väri valkoinen ja mitat ovat: leveys 40,1, syvyys 45,0 ja korkeus 61,7 cm. Jääkaappia on myyty toukokuusta 2010 lähtien Tukkumyynti Mikko Keskinen Oy:ssä.

Artikkelin lähde Turvallisuus- ja kemikaalivirasto – Säkerhets- och kemikalieverket (Tukes), www.tukes.fi.


XC-60G -kaasujääkaasukaappi takaa