1. Uudista siivousvälineesi säännöllisesti. Tuotekehitys menee jatkuvasti eteenpäin myös siivousvälineiden osalta. Markkinoiden suosituin siivoustuote viiden vuoden takaa ei välttämättä ole toimivin vaihtoehto nykypäivänä. Eivätkä kotoa opitut perinteet välttämättä toimi uusissa haasteissa. Vanhat siivousvälineet ja -tavat kannattaakin päivittää viimeistään muuton yhteydessä uusia materiaaleja ja tiloja vastaaviksi.

2. Valitse oikeat välineet. Siivoaminen on vaivatonta, kun käytössä on toimivat täsmävälineet kuhunkin siivouskohteeseen. Kaluste-, lasi- ja teräspinnoilla on suositeltavaa käyttää mikrokuituisia siivousliinoja ja valita keraamisen lieden lian irrottamiseen siihen tarkoitukseen kehitetty puhdistussieni tavallisen keittiöliinan sijaan. Parkettilattian pyyhkimiseen kannattaa vanhan lankamopin sijaan hankkia mikrokuituinen Parkettimoppi, jota voi käyttää lattiavalmistajan suositusten mukaisesti myös kuivana tai nihkeänä.

 

Huolla siivousvälineesi säännöllisesti
Kuva futureimagebank.com

3. Muista siivousvälineiden huolto. Voit pidentää siivousvälineiden ikää käyttämällä ja huoltamalla niitä oikein. Muista huuhdella keittiöliina huolellisesti kylmällä, ei kuumalla vedellä, käytön jälkeen ja ripustaa se ilmavasti kuivumaan. Näin liina pysyy hygieenisempänä ja hajuttomana pitkään. Kestokäyttöiset liinat kannattaa pestä säännöllisesti pesukoneessa ja harjat, varret ja kuivaimet pyyhkiä puhtaalla siivousliinalla aina käytön jälkeen.

4. Mieti siivousjärjestys. Pääset helpommalla ja saat puhtaamman lopputuloksen, kun tiedät etukäteen missä järjestyksessä siivoat. Yleisohje kuuluu: etene ylhäältä alas ja puhtaasta likaiseen.

5. Siivoa ergonomisesti. Uusien siivousvälineiden kehityksessä on kiinnitetty erityistä huomiota ergonomiaan. Moppien teleskooppivartta hyödyntämällä saat puhdasta jälkeä selkää säästäen.

6. Ajattele myös ympäristöä. Monilla uusilla siivousvälineillä tulee puhdasta ilman ympäristöä kuormittavia puhdistusaineita. Tarjolla on myös siivousvälineitä, joiden valmistuksessa on huomioitu ympäristönäkökulma.

Lähde Vileda, www.vileda.fi.