MAINOS

Keittiöallas on keittiön keskipiste

Keittiö

Keittiön käytetyimmän työpisteen tulee kestää kovaa kulutusta ja miellyttää silmää vielä vuosienkin päästä. Helppohoitoinen ja erityisen kestävä kivimassasta valmistettu Silgranit-keittiöallas haastaa kivikeraamiset ja teräksestä valmistetut allassuosikit.

Jaa sosiaalisessa mediassa
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS PÄÄTTYY

Allaskeskus on keittiön käytetyin työpiste, joten sen tulee kestää aikaa ja kulutusta. Nykyaikaisen keittiön allas ei ole tarkoitettu ainoastaan tiskaamiseen, vaan se on myös monipuolinen ruuanvalmistuspaikka. Erilaisten leikkuulautojen, vihanneskorien, ritilöiden ja muiden tiskialtaan lisävarusteiden avulla kokkailu helpottuu ja paikat pysyvät siisteinä.

Lapetekin Blanco-altaat edustavat kestävyyttä ja käytännöllisyyttä. Useiden Blancon allasmallien muotoilu on huomioitu vuosittain eri kansainvälisillä muotoilupalkinnoilla, joten ne miellyttävät takuulla vaativammankin sisustajan silmää. Valikoimassa on klassisia kivikeramiikka-altaita, altaita ruostumattomasta teräksestä sekä kivenkaltaisia Silgranit-altaita. Erilaisista päältä ja alta kiinnitettävistä allasmalleista löytyy sopiva vaihtoehto kaikenlaisiin tarpeisiin ja jokaisen kukkarolle.

Blanco_Andano-500-IFA Blanco_Andano-340180-U

Yksi vai kaksi allasta?

Keittiöaltaiden määrä ja koko riippuvat paljon käyttäjän mieltymyksistä ja käytettävissä olevasta tilasta. Astioiden liotuksen, tiskauksen ja käsienpesun lisäksi altaassa käsitellään vihanneksia tai valmistellaan muita ruokia. Kaksoisallas onkin usein hyvä valinta keittiöön, jossa kokataan paljon. Vaikka toinen allas olisi varattu pannujen liotukseen, voi toisessa silti pestä vaikkapa juureksia. Hyvä vaihtoehto on myös yksi iso allas ja sen kaverina pienempi allas vihannesten käsittelyyn tai keitinvesien kaatamiseen.

Yksi tiskiallas sopii pieniin keittiöihin tai yksinkertaisempaa tyyliä hakeville. Vaikka nykykeittiöissä ei yleensä pestäkään kaikkia astioita tiskialtaassa, on altaan oltava silti tarpeeksi tilava kattiloiden, pannujen ja peltien pesua ajatellen. Tilavuutta altaaseen tulee lisää, jos altaan sivut ovat suorat.

Jos kodissasi on astianpesukone, ei altaan yhteydessä tarvitse olla välttämättä suuren suurta laskutasoa tiskejä varten. Kannattaa kuitenkin muistaa, että altaan laskutaso on kätevä paikka myös kuumille kattiloille ja se suojaa keittiötasoa roiskeilta.

Blanco_Elon-XL-8-S_SILGRANIT�-PuraDur�-aluharmaa Zenar-XL-6-S-Steamer-Plus_SILGRANIT�-PuraDur�-valkoinen

Silgranit-allas on kaunis ja kestävä

Blancon kehittämä ja patentoima Silgranit-kivimassa on lähes naarmuuntumaton, kestää hyvin kuumuutta (280 °C), säilyttää värinsä ja kaiken lisäksi se on helppo puhdistaa, sillä materiaali hylkii luonnostaan vettä ja likaa. Materiaalin etuna on myös se, että sen saa saumattomasti kiinni työtasoon.

Silgranit-allas on testatusti turvallinen ja sen päällä voit huoletta tehdä kaikkia ruoanlaittoon liittyviä toimintoja. Hygieeninen materiaali kestää kaikkia ruoanlaitossa käytettäviä raaka-aineita eikä altaasta jää mitään ainesosia ruokaan.

Kun altaat valmistetaan vain parhaista mahdollisista raaka-aineista, niiden käyttäminen on huoletonta. Mikään allas ei kuitenkaan pysy puhtaana ilman asianmukaista hoitoa ja puhdistusta. Mitä kauemmin lika on ollut altaan pinnassa, sitä tehokkaamman puhdistuksen se vaatii. Oikeilla puhdistusaineilla ja ohjeilla altaista huolenpitäminen on helppoa. Lue lisää Silgranit-materiaalista täältä >

Dalago-white

Täydellinen pari höyryuunille

Höyryttäminen on hellävarainen ja kevyt kypsennysmenetelmä, jossa käytetään hyödyksi vesihöyryä. Höyrykypsennyksessä ruoka valmistuu lempeästi ja ilman rasvaa. Ruokien ravintoaineet säilyvät hyvin, eikä ruoan rakenne tai koostumus muutu. Höyryttäminen sopii niin kasviksille, lihalle kuin kalallekin.

Blanco Silgranit PuraDur -allas ja täydellinen pari höyryuuneille. Erityisesti Zenar XL 6 S SteamerPlus -allas on muotoiltu sopimaan yhteen erilaisten höyrykypsennyksessä käytettävien GN-astioiden kanssa. Korkean lämmönkestävyyden ansiosta voit huoletta laittaa kuuman astian suoraan altaan päälle.

Esimerkiksi Zenar XL 6 S SteamerPlus -altaassa on vakiona tyylikäs ja käytännöllinen leikkuulauta sekä kaksi erikokoista rei’itettyä höyrykypsennysastiaa. Astiat toimivat erinomaisesti myös ilman höyryuunia, joten allas on todella toimiva työskentelykeskus.

Lisätarvikkeita voit valita oman makusi ja tarpeidesi mukaan. Reiättömät GN-astiat toimivat hyvin nestettä sisältävien ruokien kanssa, ja kansien avulla pidät ruoat lämpiminä tai säilöt niitä esimerkiksi jääkaapissa. Lisätarvikkeina on saatavilla kaksi vakiotarvikkeiden kanssa samankokoista astiaa ilman reikiä sekä näihin sopivat kannet.

Katso video, kuinka voit hyödyntää Zenar XL 6 S SteamerPlus, Silgranit PuraDur -allasta ruuanlaitossa:

Ajattomat teräsaltaat  ja kauniit kivikeraamiset altaat

Ammattilaisten suosima teräsallas pitää edelleen pintansa allassuosikkina myös kotikeittiöissä. Ruostumaton teräs kestää kuumuutta, on hygieeninen ja helppo pitää puhtaana. Ajaton materiaali miellyttää varmasti vielä vuosienkin päästä. Blancon RST-altaiden valikoimassa on paljon korkealaatuisia ja huolellisesti viimeisteltyjä allasmalleja. Lue RST-altaan puhdistamisesta täältä >

Silgranit-altaiden ja teräsaltaiden lisäksi Blancon mallistossa on myös upeita kivikeraamisia altaita. Kivikeraamiset altaat ovat perinteisiä käsintehtyjä massa-altaita, joiden pinta on silkinkiiltävä. Materiaalin paksuuden ansiosta altaat ovat hiljaisia ja mukavia käyttää. Kivikeraamiset altaat sopivat sekä moderneihin että perinteisimpiin keittiöihin.

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

allas astianpesuallas keittiöidea keittiönallas pesuallas teräsallas tiskiallas


Lisää samasta aiheesta