Keittiöhana kuin taideteos mutta myös vedensäästäjä

KeittiöKylpyhuone

Tyylikkäästi muotoiltu värillinen keittiöhana kerää katseita, mutta on myös kestävä, kätevä käyttää ja hiljainen. Nykypäivänä vedensäästö on merkittävä ominaisuus keittiöhanassa.

Värillinen tyylikkäästi muotoiltu hana tekee allaspisteestä keittiön visuaalisen keskipisteen. Yhdessä esimerkiksi värillisen altaan kanssa se kohottaa koko keittiön ilmeen, ja hanan väriä voi toistaa tehovärinä muussakin keittiön ja kodin sisustuksessa. 

Musta tai kromin värinen hana sopivat varmasti jokaiseen keittiöön, mutta värejä voi yhdistellä rohkeamminkin.

Laptekin Lino-A-hanamallistossa on monia kiehtovia uutuusvärejä, kuten Silgranit look valkoinen, Silgranit look kallionharmaa, Silgranit look alumetallic, mattamusta, messinki, kupari, valkoinen, musta, kromi ja rst-optik. 

Malliston uusin hanamalli Lapetek Level-A on saatavissa antrasiitin ja kromin värisenä.

↑Korkean juoksuputken ansiosta hanan alla saa vaivatta pestyä isojakin astioita. Kuvassa on Lapetek Lino-A kuparin värisenä.

↑Astianpesukonehana on integroitu kätevästi Lapetek Lino-A-hanan runkoon. Kuvan hana on antrasiitin värinen. 

Tyyppihyväksyntä kertoo korkeimmasta laadusta

Kaikki Lapetekin hanat täyttävät tiukimmat hanoille asetetut laatuvaatimukset, ja ne on Suomessa tyyppihyväksytty. Hanat ovat täysmetallisia eli kestävät käyttöä, ja muutenkin materiaalit sekä valmistustekniikka edustavat alan huippua.

Lapetekin hanoissa on astianpesukonehana eli apk-venttiili integroituna runkoon, eli erillistä venttiiliä astianpesukonetta varten ei tarvita.

Hanat ovat hiljaisia käytössä (ääniluokka 1), ja niissä on liikeradan rajoitin sekä niin kutsuttu piiloporesuutin, eli poresuutin piiloutuu tyylikkäästi hanan juoksuputken sisälle. Korkean juoksuputken ansiosta isojenkin kattiloiden pesemisen hanan alla onnistuu kätevästi. 

↑Lapetekin keittiöhanamallien uutuus on Level-A, jota saa antrasiitin (kuvassa) ja kromin värisenä. 

↑Lapetek Lina 20-A edustaa matalampaa hanamallia. 

Virtauksen rajoitin keittiöhanassa säästää vettä useita litroja päivässä

Keittiöhanan veden kulutusta voidaan vähentää estämällä veden virtaaminen täydellä paineella. Keittiöhanan suihkupäähän asennettu erillinen virtauksen rajoitin säästää vettä jopa useita litroja päivässä. Samalla säästyy energiaa ja luonto kuormittuu vähemmän.

Veden virtauksen rajoitin on erillinen poresuutin ja täysin näkymätön lisäosa, joka asennetaan hanan juoksuputken sisään vakioporesuuttimen tilalle. Sen tehtävänä on ylläpitää ennalta määritetty veden virtausnopeus riippumatta vallitsevasta linjapaineesta. Mitä pienemmäksi virtaus rajoitetaan, sitä suurempi säästö syntyy, ja toisaalta, mitä enemmän tarvitsee vettä keittiössä, sitä suurempi vaikutus säästetyn veden määrällä on vesilaskun pienenemiseen.

Lapetek-hanojen piiloporesuutin voidaan vaihtaa erilliseen veden virtausta rajoittavaan poresuuttimeen, joiden avulla veden virtaus voidaan rajoittaa noin 3,5:een, 5:een tai noin 8 litraan minuutissa. 

Poresuutin voidaan vaihtaa Lapetek Lino-A ja Round-A -hanoihin. 1.4.2021 alkaen toimitettuihin Lino-A ja Round-A hanatoimituksiin on lisätty vaihdettava poresuutin, jolla veden virtaus voidaan rajoittaa 8 litraan minuutissa. Poresuutin on laminaarinen, joten se ei sekoita veteen ilmaa, kuten useimmat suuttimet.

↑Kulta tekee allaspisteestä hienostuneen ja sopii yhdistettäväksi monien muiden värien kanssa. Kuvan malli on Lino-A. 

 

Katso videolta, miten virtauksen rajoitin toimii:

 

 

 

 

 

 

 

Julkaisuun liitetyt avainsanat:

allaspiste design hanat hana hanan tyyppihyväksyntä keittiöhana keittiöhanat keittiön hanat Lapetek Lapetek hanat Lapetek-hana poresuutin tyyppihyväksyntä veden säästö vedensäästö virtauksen rajoitin

Julkaisuun liitetty yritys

http://www.lapetek.fi/

Lapetek on keittiötuotteiden tukkuliike ja maahantuontiyritys. Edustamamme tuotemerkit ovat BLANCO ja LAPETEK. Keittiön toimivuuden viimeistelyn takaavat huolella valitut keittiöallas, hana, jätemekanismi, liesikupu, liesitaso ja valaistus.

Lue lisää: Lapetek