MAINOS

Keittiöideoita – runsas rustiikkikeittiö

KeittiöSisustus

Perheen äidin suunnittelemaan keittiöön haettiin vaikutteita sekä ranskalaisesta että italialaisesta sisustustyylistä. Vaniljan väriset keittiönkaapit rakensi puuseppä.

Jaa sosiaalisessa mediassa
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS PÄÄTTYY

Rustiikkikeittiö on koko kodin keskipiste. Massiivipuinen saareke on vanha intialainen pöytä. Se on Bella Wintagen maahantuoma ja löytyy K&M Furnituren valikoimista.

Kaustisilla asutaan kuin toscanalaisessa maalaistalossa! Kyökissä on silmänruokaa ja tuoksuja silloinkin, kun ruokaa ei valmisteta. Rustiikkikeittiö on syntynyt sisustusalalla työskentelevän perheenäidin suunnitelmista. Hänen sydäntään lähellä on romanttinen ja maanläheinen tyyli. 

Keittiön rungoksi haluttiin vaaleat mattapintaiset kaapit, jotka olisivat riittävän koristeellisia, mutta myös ajattomia. Koska halutunlaisia kaapistoja ei ollut myynnissä, perhe otti yhteyttä paikalliseen Penttilän Puusepäntehtaaseen ja siellä tehtiin toiveiden mukaiset kiintokalusteet. Kaapin oviksi valittiin vaniljanväriset MDF-ovet ja tasoiksi antiikkitamminen laminaatti.

Sininen numeropurkki on uusvanha ja K&M Furnituren valikoimista. Sininen aito oliiviöljypurkki on huutokauppalöytö.

Käsistään kätevä perheen isä pääsi nikkarointihommiin. Hänen tehtäväkseen jäi kuiva-ainekaapin ja ruokakomeron rakentaminen. 

Nyt 12 vuoden asumisen jälkeen perhe on yhä tyytyväinen keittiöönsä. Vuosien varrella sen suosikkipaikaksi on osoittautunut iso saareke, jonka äärellä on mukava viettää aikaa kokkailujen ohessa. 

Keittiön seinämateriaaliksi valittu tiili on ollut nappivalinta. Vaikka kalusteet ovatkin pysyneet samoina, sisustusta ajanmukaisestaan vähintään pari kertaa vuodessa. Keväällä keittiön olemus muuttuu kevyemmäksi ja turhat tavarat piilotetaan varastoon. Syksyllä värimaailma muuttuu tummemmaksi ja kynttilät asetellaan paikoilleen luomaan tunnelmaa. Kun perheen äidille iskee sisustusinspiraatio, keittiön verhoja ja mattoja vaihdellaan tiuhempaan.

Rustiikkikeittiö Ikeasta? Tiskiallas ja hana ovat Ikean valikoimista. Keraaminen allas on Domsjö ja kaksiotehana Edsvik.

Soaps-kuppi on uusvanha, ja se on saatu lahjaksi.

Teksti: Anni Hämäläinen, kuvat: Anna Autio

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

keittiö keittiöideat keittiöideoita romanttinen rustiikkikoti rustiikkinen keittiö


Lisää samasta aiheesta