KitchenAidin viinikaapin muotoilu tarkkaan harkittuine yksityiskohtineen jatkuu myös erikoisvalmisteisen, UV-suojatun lasioven sisäpuolella. Tummennus täydentää UV-suojaa ja ulosvedettävissä puuhyllyissä on tärinänvaimennus, mikä on tärkeää, etteivät viinin aromiaineet saostu vaan jatkavat makujen antamista koko varastoimisprosessin. Ylin, sikarien säilyttämiselle suunniteltu erikoishylly toimii lisäksi humidorina. Ilmanvaihtojärjestelmä hiilisuodattimineen pitää huolta, että ilmankosteus pysyy oikeana säilytyksen suhteen ja sisäilma hajuttomana.

Kaapissa on kolme lämpötilavyöhykettä erilaisten viinien säilytystarpeisiin. Sensorit varmistavat stabiilin ja tarkan lämpötilan, jolloin viini saa rauhassa kehittyä omaan tahtiinsa ilman kylmän ilman hidastavaa tai lämpimän ilman jouduttavaa vaikutusta.

Jääkaappi on tavallista leveämpi, mikä antaa normaalia enemmän joustovaraa kaapin täyttöön. Alhaisessa lämpötilassa parhaiten säilyvät tuoretuotteet kuten kala ja liha pysyvät tuoreina omassa laatikossaan, jossa lämpötila on muuta jääkaappia kylmempi.  Myös hedelmille ja vihanneksille on oma erikoislaatikkonsa, jonka kosteustaso ja lämpötilä on säädetty juuri näille tuotteille parhaiten sopivaksi.

Pakastimen nettotilavuus on peräti 153 litraa. Ulos vedettävässä pakastinosassa olevien laatikoiden sisältö on helposti nähtävissä.  NoFrost valvoo ja ohjaa ilmavirtaa, kosteutta ja lämpötilaa ehkäisten tehokkaasti huurteen ja jään muodostumista.  Ruoka säilyy paremmin ja energiaa säästyy. Toinen yksityiskohta on tehokas pikapakastustoiminto, joka pakastaa nopeasti suuremmankin määrän elintarvikkeita.

Suositushinta: 10 700 €. Yhdistelmäkaapin ja viinikaapin voi ostaa erikseenkin (yhdistelmäkaappi KRBC-9010 ja viinikaappi KRVC 1810).

Lisätietoja KitchenAid, www.kitchenaid.fi.