MAINOS

Kerkes-kiuaskivet antavat puhtaat löylyt

Kylpyhuone

Keraaminen erikoismassa tekee Kerkes-kiuaskivet erityisen kestäviksi, käytännössä ikuisiksi. Ne tarjoavat täyteläiset löylyt, ja saunan lämmittämiseen kuluu entistä vähemmän aikaa.

Jaa sosiaalisessa mediassa
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS PÄÄTTYY

Tavalliset kiuaskivet sisältävät epäpuhtauksia, joita kiukaan kuumuus irrottaa löylyyn. Saunomisen myötä kivi kevenee ja rapautuu. Kivi johtaa yhä heikommin lämpöä ja lattialle alkaa karista hiekkaa. Saunaa pitää lämmittää yhä kauemmin.

Kerkes-kiuaskivet eivät rapaudu ja kestävät kovaa käyttöä esimerkiksi uimahalleissa, joissa kiukaalle heitetään jopa päivä satoja litroja vettä. Ne sopivat myös kotisaunaan ja kotikäytössä Kerkes-kivet ovatkin äärimmäisen kestäviä: kun kivet asennetaan oikein, niihin ei tarvitse enää kiinnittää huomiota.

Kerkes-kivet on valmistettu huolellisesti laadukkaista raaka-aineesta ja suunniteltu kestämään. Yli 1 300 ºC:ssa poltettu keraaminen erikoismassa kestää lämpöshokkeja, eikä murennu tai päästä saunailmaan haitallisia kaasuja.

 

   

↑Kun kivet on ladottu oikein, ne kestävät lähes ikuisesti.

Valitse kiukaaseen sopiva lajitelma

Kerkes-kivet sopivat kaikenlaisiin sähkö-, puu-, löylyvalmis- ja Aito-kiukaisiin sekä muihinkin kertalämmitteisiin kiukaisiin ja savusaunoihin.

Tarjolla on erikokoisia ja monen muotoisia kiviä, joista voi muodostaa omaan kiukaaseensa sopivan lajitelman.

Pintakivikerroksen paksuudella säädetään tulen- tai ilmanvirtausta kiukaassa. Tetrat sopivat kaikkiin kiukaisiin pintakiviksi, ja niitä on isoja ja pieniä. Tetrat antavat muhkeat löydyt pintarakenteensa ansiosta.

Kuulakiveä käytetään puulämmitteisissä kiukaissa ja syvän kivitilan kiukaissa. Ne parantavat kiukaassa ilmankiertoa. Kontakti hehkuvaan metalliin/vastukseen on pieni, jolloin lämpö siirtyy kiukaassa hyvin. Kuulat ovat halkaisijaltaan noin 50–110 millimetrisiä.

Vastusvälikiviä käytetään sähkökiukaissa vastusten väleissä tukemassa vastuksia. Kivet ovat sen muotoisia, että niitä ei voi vahingossakaan latoa liian tiheästi. Vastusvälikiven paksuus valitaan vastusvälien mukaan: noin 25:stä 50 millimetriin.

 

Kuulat, vastusvälikivet ja tetrat – niistä saa tehtyä omaan kiukaaseen seopivat lajitelman.

Viiden vuoden takuu

”Ensimmäisten löylyjen yllätys oli melkoinen: voimakkaan täyteläiset löylyt ja lämmitysaika väheni kolmanneksella. Kerkes-kiuaskivet tarjoavat ylivoimaisen saunomisnautinnon lähes päivittäisissä saunahetkissäni, ja myös lukuisat vieraat ovat ihmetelleet löylyjen täyteläisyyttä. Lisähuomiona olen pannut merkille, että kiukaan alle kerääntyvä kivitöhkä on vähentynyt olemattomaksi”, kirjoitti tyytyväinen asiakas palautteessaan.

Tekniikan Maailma (Rakennusmaailma 4/05) vertaili eri valmistajien kiuaskiviä ja luonnosta poimittuja kiviä. Kerkes-kiuaskivet voittivat vertailun ylivoimaisesti. Testiraati kiitti tasaista laatua, helppoa ladottavuutta, erinomaista kestävyyttä sekä lämmönjohtavuutta.

Kun siis tulee aika vaihtaa kiuaskivet, kokeile Kerkes-kiuaskiviä — todennäköisesti ihastut ikihyviksi. Voit tutusta eri kiviin ja lähettää sen jälkeen tarjouspyynnön yhteydenottosivulta.

Kotikäytössä ja taloyhtiöiden saunoissa Kerkes-kiuaskiville annetaan viiden vuoden takuu ja laitoskäytössä yhden vuoden takuu. Jos kivi halkeaa takuuaikana, saa uuden viipymättä tilalle.

 

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

Keraaminen erikoismassa Kerkes Kerkes-kiuaskivet Kerkes-kivet kiuaskivi Kuulakivi löylyt sauna