MAINOS

Kesäkauden kukkatrendit

Piha

Komeasti kukkivat kesäkukat ilahduttavat pientalojen pihoilla ja puutarhoissa. Huolellinen hoito takaa kestävän kukkaloiston.

Jaa sosiaalisessa mediassa

Komeasti kukkivat kesäkukat ilahduttavat pientalojen pihoilla ja puutarhoissa. Huolellinen hoito takaa kestävän kukkaloiston.

Kesäkukat ovat yksivuotisia kasveja, joiden istutusaika alkaa toukukuussa ja jatkuu pitkälle syksyyn saakka. Kesäkukkien istutuspaikan määräävät kasvin koko ja kasvupaikkavaatimukset sekä istuttajan mieltymykset.

Tahtisilma 'Osteospernum'

Perinteitä ja tyylien yhdistelyä

Kukissa loistavat tänä vuonna eriväriset ja kokoiset hortensiat, tähtisilmät ja kellokukat. Muodissa ovat myös kesäkukkaistutuksissa käytettävät kestävät tulilatvat. Ruukulla ja kasvatusastian valinnalla saadaan eri kasvit muokattua useaan eri trendiin sopivaksi. Kesän istutuksissa voivat yhdistyä eri trendit yhtäaikaisesti kuten romanttisuus ja rustiikki, perinteinen ja romanttinen tai perinteinen ja rustiikki.

Suomalaisten suosikkilistalla ovat edelleen perinteiset pelargonit, orvokit, petuniat, lobeliat ja marketat. Viimeisten vuosien hitteinä ovat olleet perinteisten kukkien rinnalla muun muassa tähtisilmä, kellokukka, hortensiat ja laventeli.

Herttavuorenkilpi 'Bergenia cordifolia'

Kesäkukkien väritrendit

Kukissa valkoinen väri pitää klassisesti ykköspaikkaa, mutta pastellit tulevat selkeästi heti perässä. Trendivärejä kesäkukissa ei kuitenkaan varsinaisesti ole.

Enemmän nousee värien käyttö tai pelkästään tietyissä värisävyissä pysyminen. Näihin vaikuttavat puutarhatrendit ja omat värimieltymykset. Romanttisissa kukkaistutuksissa on paljon vaaleanpunaista, lilaa ja valkoista. Perinteisissä istutuksissa räikeämpiä värejä ja kontrasteja. Modernissa pitäydytään yhdessä värimaailmassa ja yksinkertaisuudessa.

Väriyhdistelmillä tai pelkästään yhtä väriä käyttämällä saadaan kukkaistutuksiin oma suosikkivärimaailma ja tunnelma.

Tarhakullero 'Trollius Cultorum'

Laventeli

Teksti ja kuvat: Anni Hämäläinen (Juttua varten haastateltu Espoon Plantagenin myymäläpäällikköä Jussi Hämäläistä).

 

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

Ei liitettyjä avainsanoja.