MAINOS

Kesäkeittiö laajennetulle mökkiterassille

MökkiPiha

Kesäkeittiö juoksevalla vedellä tekee ruoanlaitosta kesäaikaan entistä mukavampaa. Ja pieni sadekuurokaan ei haittaa kun päällä on valokatos.

Jaa sosiaalisessa mediassa

Perheen haaveissa oli pitkään ollut saada kesämökin terassille pieni kesäkeittiö ja sen päälle valokatos. Viimein haave päätettiin toteuttaa. 

Ensiksi vanhaa terassia piti laajentaa, jotta sinne mahtuis sekä kesäkeittiö että tarpeeksi tilaa ruokailla ja oleskella. Koska maaperä on savinen ja viettää kohti järveä, päätettiin laajennus tehdä ruuvipaalujen päälle. Niiden pyörittäminen aikaisin keväällä, kun savimaa on vielä kosteaa, onnistuu suhteellisen helposti. Myöhemmin saven kuivuttua homma käy huomattavasti raskaammaksi. 

Tarvittavat määrät ruuvipaaluja sekä puutavaraa päätettiin tilata nettirautakaupasta, koska määrä oli niin suuri että peräkärryllä sitä ei kannattanut itse lähteä hakemaan. Pienen vertailun jälkeen päädyttiin tilaamaan tavarat Taloon.comista. 

Tavaroiden saapuminen kesti muutaman päivän ja kuljettaja soitti hyvissä ajoin tulostaan jotta tiedettiin olla paikalla vastaanottamassa tavarat ja ohjeistamassa oikea laskupaikka. 

Kun ruuvipaalut oli paikallaan, alkoi terassin laajennus. Ensiksi laitettiin runkopuut. Kantavaksi parruksi tuli kakkosvitonen jonka päälle tuli noin 60 centin jaolla Tammiston puun valmiiksi ruskea painekyllästetty kakkosnelonen. 

 

Rallilaudaksi valittiin 28*95 mm ruskea tasainen painekyllästetty lankku. Vanha osa terassia oli hieman ohuempaa tavaraa, mutta alentamalla tukipuita muutaman millin ei eroa huomannut muuta kuin siitä että uusi osa on tukevampi jalan alla.

Vanhan terassin aitalementtien valmistajasta ei ollut enää muistikuvaa, mutta onneksi Tammiston puulla oli lähes samanlaisia, joten ei tarvinnut itse lähteä nikkaroimaan uusia. Kesäterassin pystypuiksi otettiin 75*75 mm mittaista ruskeaa painekyllästettyä mitallistettua. Sen pinta on mukavan sileä. 

Terassilta tehtiin myös uudet portaat kohti järveä, sekä kävelysilta myöhemmin rannan läheisyyteen tulevan saunan terassille. Portaiden poskipalkkeiksi otettiin reilut kakkosvitoset. 

Tässä portaat jo kaidetta vaille valmiina. Yläosaan tuli sisäänpäin aukeava portti ettei kukaan vahingossakaan horjahda alas portaisiin korkealta terassilta.

Varsinaisen kesäkeittiön katto tehtiin käsitteleämättömästä tavarasta joka maalattiin etukäteen valkosella maalilla kahteen otteeseen. Poikkipuut kakkosnelosta ja rimat valokatteen alla 48*48 mm rimasta. 

Kesäkeittiöön tuleva järvivesi lämpiää tiskajalle helposti Clagen vedenlämmittimellä joka hankittiin huipputuotteet.fi:stä. Ruoka tehdään Muurikalla ja Landmannin hiiligrillillä. Kesällä kun on enemmän aikaa, on hiiligrillillä mukava tehdä ruokaa.

Nyt koko perhe saa nauttia isosta terassista ja hyvien ruokien tuoksusta ja mausta omassa kesäkeittiössä.

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

kesäkeittiö taloon.com Tammiston puu terassi terassin laajennus valokate valokatos vedenlämmitin


Lisää samasta aiheesta