Miten päästä lehtokotiloista ja kirvoista eroon?

Piha
Lehtokotiloista eroon
Lehtokotilot ja kirvat ovat ilmaantuneet puutarhurien riesaksi ympäri Suomea. Lue vinkit tuholaisten torjuntaan ja hävitykseen!
MAINOS
MAINOS LOPPUU
7.8.2023

Miten päästä lehtokotiloista ja kirvoista eroon? Tuholaisia voi olla hankalaa hävittää, sillä ne lisääntyvät kovaa tahtia. Tästä syystä varmin keino päästä tuholaisista ja kirvoista eroon on niiden ennaltaehkäisy.

Kirvojen hyökkäys – tarkkaile ja toimi

Kirvat ovat väistämätön osa Suomen kesää ja kuuluu luontoon, eikä muutaman kirvan takia kannata panikoitua ja surra. Kasvit kestää sen kyllä ja usein niitä seuraa leppäkertut, jotka hoitavat ongelman. Usein itse kasvikin lakkaa maistumasta kirvoille melko pian ja ne häviävät omineen pois.

tuholaisista ja kirvoista eroon

Mikäli havaitset oikein isoja esiintymiä ja etenkin nuorilla kasveilla, niin silloin kannattaa toimia. Oiva ensiapu on kylmä vesisuihku. Se toistetaan päivittäin viikon ajan, niin yleensä muuta ei tarvita.

Hyötykasveihin ilmaantuneet kirvat torjun kyllä yleensä heti. Nykyään löytyy jo hyviä luomu torjunta-aineita, joilla ei ole kuin yhden vuorokauden varoaika, ja silti ne tehoavat hyvin.

MAINOS
MAINOS LOPPUU

Lehtokotilot heräilevät

Lehtokotiloiden suhteen en kyllä tunne sympatiaa, vaan kehoitan keräämään ja tuhoamaan kaikki lehtokotilot saman tien. Ja niitä ei tosiaan kannata murskata maahan ja jättää siihen, siinä tekee vain karhunpalveluksen itselleen.

Lehtokotilon lajitoverit nimittäin käyttävät niitä ravintonaan ja lisääntyvät kahta kauheammin. Yksi yksilö voi tuottaa jopa 200 uutta kesän aikana, joten jokainen yksilö vain hävitykseen.

Mutta muista – jos on napa, älä tapa! Lehtokotiloiden tunnistuksessa pätee tuo sanonta hyvin. Vilkaisu mahapuolelle kannattaa – jos näkyy napa, kyseessä on hyvis, jos ei napaa, niin henki pois ja hävitykseen.

tuholaisista ja kirvoista eroon

MAINOS
MAINOS LOPPUU

Lehtokotiloista eroon etanarakeilla

Apu lehtokotiloita vastaan löytyy torjunta-ainerakeista. Ne tehoavat niin lehtokotiloihin kuin espanjansiruetanoihin.

Syötyään rakeita lehtokotilot vetäytyvät maan alle kuolemaan, eivätkä jää maan pinnalle lojumaan. Se tekee niistä myös muille lajitovereilleen käyttökelvottomia ravinnon suhteen.

Ja mikä mukavinta, näitä rakeita voi käyttää huoletta myös pihalla, missä on kotieläimiä tai lapsia leikkimässä. Yksi pakkaus riittää noin 200 neliölle.

Iloista kesän loppua toivottaa puutarhurisi Juha

MAINOS
MAINOS LOPPUU