Kesämökin sähköt kannattaa laittaa kuntoon

Talo

Kesämökin sähkövinkit: pihasähköt kuntoon ja kaapelit piiloon nyt. Lue vinkit.

Jaa sosiaalisessa mediassa

Kesäkoti pihoineen hellii lomailijaa! Vaikka suomalainen arvostaa luontoa ja omaa rauhaa, mökille halutaan myös tekniikan tuomaa mukavuutta. Olisiko vihdoin aika saada sähköt grillikatokseen ja valot liiteriin?

Tässä kaksi ajankohtaista vinkkiä, joilla saat kesämökin sähköt asialliselle tolalle

 1. Kiinteät ulkopistorasiat

Törmäätkö aina samaan: kesäkeittiöstä kipaistaan keittiöön käyttämään sähkövatkainta, terassipesuria varten viritetään joka kerran jatkojohto ja ladattavien työkalujen akkuja kuljetetaan edestakaisin laturin ja työpisteen välillä. Stereot ovat tietenkin täysillä sisällä, jotta musiikki kuuluu grillikatokselle asti.

Kätevintä on asennuttaa näille kaikille omat kiinteät ulkopistorasiat. Näin pääsee eroon jatkojohtojen verkostosta, joka voi vaivan lisäksi aiheuttaa myös vaaraa.

2. Maakaapelit pihavalaistusta varten

Valoisat kesäyöt kääntyvät pimeiksi illoiksi yllättävän nopeasti, ja jo loppukesällä pihalle kaivataan kulku- ja tunnelmavaloja. Nyt on parasta aikaa kesämökin pihavalaistuksen lisäämiseen, sillä kaapeliojat saa kaivettua porukalla helposti ja jäljetkin ehtivät vielä peittyä ennen säiden kylmenemistä kasvuston uudistuessa.

Sähköasentaja kertoo maakaapelin oikean syvyyden tai suojaustavan esimerkiksi kivisessä maastossa. Hän tuo tullessaan kaiken tarvittavan ja tekee asennustyön alusta loppuun.

Muista, kun kesämökin sähköt vaativat kunnostusta!
Kaikki sähköasennukset ovat luvanvaraista ammattityötä myös vapaa-ajan asunnoilla ja kesämökeillä. Lähialueen sähköasentajat löydät esimerkiksi osoitteesta

ulkovalaistus sähköasennus - suomela.fi

www.sahkotreffit.fi.

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

kesämökki sähköasennus ulkopistorasia


Artikkelin aiheeseen liittyviä yrityksiä: