Kesän olohuone takapihan terassilla

Piha
Mukavat kalusteet ja ruukkuihin istutetut kasvit tekivät takapihan terassista viihtyisän kesäolohuoneen.

Eevan uudehkon omakotitalon viimeisteli takapihalle rakennettu kestopuinen terassi. Koko talon levyinen kesäolohuone suunniteltiin oleskeluun, syömiseen ja grillaamiseen
ja kalusteet etsittiin näitä toimintoja ajatellen. Avoterassi altistuu sateelle, joten tavaroiden pitää kestää hyvin säätä ja olla helposti siirreltäviä. Kaasugrilli mahtuu hyvin suojaan talon katon muodostaman lipan alle. 

Divaanissa voi rentoutua työpäivän jälkeen tai lomalla aamusta alkaen. Viileällä säällä kietoudutaan peittoon ja nukutaan päiväunet raikkaasta ilmasta nauttien. Divaani ja pehmusteet Jackpoint. Peitto Moko Market. Lintu-tyyny Stockmann. Ruukuissa Japanin vaahtera ja heiniä, Plantagen.

Paikka löhöilyyn

Massiivisten kalusteiden sijaan Eeva halusi keveitä, helposti siirreltäviä talon tyyliin sopivia istuimia. Polyrottinkinen divaani ja kaksi nojatuolia täyttivät tämän tarpeen täydellisesti.

MAINOS
MAINOS LOPPUU

Tiikkisen keinutuolin havaitsi hyväksi siskonpoika, joka nauttii rennoista lomapäivistä tädin luona. Kierrätyspuinen sohvapöytä kestää sekin säätä ja tuo ryhtiä kalusteryhmään. Rottinkikalusteiden pehmusteet ovat myös ulkokäyttöä kestäviä.

Pienet koristukset tuovat terassille tunnelmaa. Valkoiset pelargoniat jaksavat kukkia monta kesää, kun ne viedään talveksi viileään. Upea dahlia kukkii pitkään, kun kuivat kukat nypitään pois ja kasteluveteen lisätään lannoitetta. Näyttävä ruukku on kierrätettyä tiikkiä.

Grilli-iltaan

Isolla Landmannin kaasugrillillä kokataan syötävää koko kyläilevälle ystäväporukalle. Kokoontaitettavan pöydän ja penkit voi siirtää sopivaan paikkaan ilta-auringon mukaan.

MAINOS
MAINOS LOPPUU

Ruukkuihin istutetut kasvit siirtyvät nekin paikasta toiseen tarpeen mukaan. Syksyn tullen tavarat pakataan varastoon, myös monivuotiset kasvit laitetaan suojaan.

Romanttinen sohva on omiaan auringon laskun katseluun. Pehmusteeksi valittiin kokoelma tyynyjä ja värikäs räsymatto. Sohva ja matto, sisustusliike Åtta. Kukkatyyny Moko Market. Muut tyynyt Stockmann. Kastelukannu, ruukku ja kasvi, Plantagen. 

Romaani tai runokirja

Pieni rautasohva on tarkoitettu Eevan omiin hetkiin hyvän kirjan parissa. Räsymatto ja värikkäät tyynyt kutsuvat istuskeluun sateisenakin päivänä, koska sohva jää katon alle suojaan. Talveksi sohvan voi siirtää sisälle vaikka eteisaulan kaunistukseksi.

MAINOS
MAINOS LOPPUU

Katso myös kuvat terassin rakennusvaiheista!

Terassi tehtiin perustuksesta asti huolellisesti

Terassin alle levitettiin tiiviiksi kerrokseksi karkeaa hiekkaa tai mursketta. Runko tehtiin kestopuusta, välipalkkien etäisyys toisistaan saa olla enintään puoli metriä. Käytä rakentamisessa apuna pitkää vesivaakaa, niin saat terassista tasaisen.

 

Sadevesikaivo upotettiin siististi terassilaudoitukseen.

MAINOS
MAINOS LOPPUU


Takapihan terassi jatkuu kapeampana talon kahdella seinustalla.